Изложби

Unlimited - Награда за съвременно българско изкуство

Изложба "Unlimited" - възможността да се мисли „неограничено”

Unlimited - Награда за съвременно българско изкуство


◊ СЪБИТИЕТО

Мобилтел и Art Project Depot
представят
 
Unlimited - Награда за съвременно българско изкуство

Откриване - 04 ноември 2011, 19:30 часа
BenchMark Бизнес Център - София,
бул. "Цариградско шосе" (между Inter Expo Center и Toyota)

05 до 25 ноември 2011

Работно време: 15.00 до 19.30 часа.
Почивни дни: понеделник и вторник.

Аделина Попнеделева, Боряна Росса и Олег Мавромати, Вальо Ченков, Вероника Цекова, Георги Георгиев-Jorrras, Даниела Костова, Камен Стоянов, Красимир Терзиев, Михаил Михайлов, Миряна Тодорова, Петер Цанев, Станислав Памукчиев, Стефания Батоева, Цветан Кръстев, HR-Stamenov.

Специално участие: Дан Тенев
           
Изложбата "Unlimited" е съставена от 15 видео презентации, тълкуващи свободно идеята какво би направил един художник, ако попадне в творческа ситуация, в която разполага с неограничени възможности. Някои автори показват дигитални  концепции, които биха реализирали при наличие на нелимитирано пространство и средства. Други разсъждават върху понятието неограничено, изследвайки го в рамките на обичайната си практика на визуални артисти. Част от художниците се включват в "Unlimited", превръщайки  отказа или невъзможността си за работа при така зададените условия в елемент от изложбата. Това разнообразие на лични стратегии за представяне на всеки един от участниците е заложено в структурата на проекта.


◊ ПРОЕКТЪТ
"UNLIMITED"

Ако във времето, когато постмодернизмът си стяга багажа и си тръгва от културната сцена, остават явления, които все още могат да се нарекат „предизвикателни” или дори „скандални”, можем да бъдем почти сигурни, че главното сред тях е опитът ни да се освободим. Да отхвърлим границите. Да сме UNLIMITED. Така се нарича и изложбата, на която ще бъдат представени потенциалните носители на наградата, която М-Тел връчва в сферата на съвременното българско изкуство за 2011 година.

Събитието се организира от Art Project Depot. Откриването ще се състои на 04.11. (петък) от 19.30 часа в специално пригодено и оборудвано изложбено пространство в сградата Бенчмарк бизнес център. В техническата част на проекта немалко усилия са вложили Влади Въргала и неговите колеги от студио „Врабчев”. Идейните измерения на тази културна авантюра обаче са зададени от разкрепостеното въображение на визуални артисти от различни поколения.

Между утвърдените имена на Аделина Попнеделева,  Цветан Кръстев, Станислав Памукчиев, Вальо Ченков място намират и по-млади творци като Вероника Цекова, Стефания Батоева, Миряна Тодорова, Георги Георгиев-Jorrras. Възможността да се мисли „неограничено” и то във време на световна икономическа криза е явен сигнал, че проектът "Unlimited" е нещо свежо и провокативно, аудио-визуален протест срещу застоя във всичките му форми.


. За актуална информация относно изложбата следете: www.unlimitedproject.eu

.
Автор:
Art Project Depot
Публикация:
03.11.2011 г. 15:27
Посетено:
1861
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13469-unlimited-nagrada-za-savremenno-balgarsko-izkustvo