Изложби

Изложба на Диана Минева

Уникати от мерино и коприна по техниката плъсти

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на Диана Минева
Уникати от мерино и коприна по техниката плъсти


Откриване на 04.11.2011 г. в Галерия ''На 2-я етаж'', начало 18 часа


Диана Минева ще ни покаже магията на плъстенето на 04.11.2011 г, в Галерия "На 2-я етаж''. От 18 часа ще има демонстрация на техниката плъсти. Ще бъдат изложени уникати от мерино и коприна.

Корените на изкуството плъсти (нетъкан текстил) идват от дaлечното ни минало, преди повече от 8 000 години. Днес то отново се завръща, по-красиво и многоцветно. С преоткриването на любовта към природата и земята и с благодарност към даровете, които толкова щедро ни дава, ние претворяваме топлината на в̀ълната и нежността на коприната в танц от Светлина.

Всяко едно изделие е изработено ръчно, започвайки от самото начало - изграждането на текстила, картината, самото изделие до крайния уникат.

 

◊ КАК?

Как се изработва изделие от плъсти? Погледнете живата в̀ълна пред вас, обагрена в цветове. Изберете в̀ълната с цветовете, чийто глас чувате най-силно. Заслушайте се в него и чуйте какво иска да бъде изработено от нея. Наредете структурата на изделието, върху нея положете картината, залейте с гореща сапунена вода, масажирайте, докато нишките на в̀ълната, започнат да се вплитат и получите тъканта и изделието.

Това е единственото изкуство, занаят, който съм срещнала до момента, в който вие сте скулптори и художници едновременно. Възможностите са неограничени, единствено трябва да дадете полет на вашето въображение. Можете да направите абсолютно всичко – пана, шалове, шапки, ръкавели, калцуни, калъфи за очила, лампиони, пердета, черги, одеала, цветя, бижута ... и всяко едно изделие ще бъде единствено, носещо докосването на твореца и природата.

Автор:
Галерия ''На 2-я етаж''
Публикация:
02.11.2011 г. 16:56
Етикети:
изложбаВарнаГалерия На 2-я етаж
уникати от коприна
уникати от мерино
плъсти
Диана Минева
Посетено:
1546
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13464-izlozhba-na-diana-mineva