Изложби

"Есенен пленер 2011" в Арт галерия "Ларго", Варна

Изложба-конкурс на учениците от специалност “Изобразително изкуство”

"Есенен пленер 2011" в Арт галерия "Ларго", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Ларго" и НУИ “Добри Христов”
представят

изложба-конкурс
на учениците от специалност “Изобразително изкуство”
“Есенен пленер 2011”

20 октомври – 02 ноември 2011,
Откриване – четвъртък, 20 октомври 2011 г., 18.30 часа 

   
За трета поредна година Арт галерия "Ларго" представя с особена гордост и удоволствие пленерната изложба на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 20 октомври, четвъртък, от 18.30 ч. 
   

◊ ИЗЛОЖБАТА

В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Част от картините са създадени по време на пленера в град Елена през септември тази година, а друга част са запечатали емблематични кътчета от Варна и морски пейзажи. Ценителите ще видят повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.
   
И тази година няма да изневерим на традицията и изложбата ще има конкурсен характер. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9. и 10. клас и втора група – 11. и 12. клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, МОЛ Варна и фирма “Криси Арт”.
   
Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Венцеслав Антонов, Милен Маринов, Николай Русев и Стефан Радков.
   
Както и при предишните две изложби част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали и средства за специалност “Изобразително изкуство” в училището.
   
Изложбата продължава до 02 ноември 2011.
   
   
Очакваме Ви на откриването в четвъртък, 20 октомври, от 18.30 часа в галерията на ул. "Свети Климент" 16.

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
19.10.2011 г. 23:15
Посетено:
1909
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13382-esenen-plener-2011-v-art-galeriya-largo-varna