Изложби

"One more time about relationships" - Rolana

Изложба живопис в галерия "Париж"

"One more time about relationships" - Rolana


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Париж" представя

One more time about relationships

Ролана
живопис

07.-27.10.2011
София, Галерия "Париж"


На седми октомври се открива изложбата на художничката от Литва - Ролана. Тя дебютира в България, но има зад гърба си четиридесет и четири самостоятелни изложби, множество участия в общи експозиции, както и различни награди за живопис. Завършва Художествената академия в Литва - специалност "Керамика", което дава отражение на техниката й в живописта.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Картините на Ролана са фокусирани главно в отношенията между мъжа и жената, като в повечето случаи те са показани откъм смешната и закачлива страна, поднесени с много хумор и лека ирония. И мъжките, и женските образи са по-скоро симпатично-грозновати, но пък винаги общуващи помежду си и някак по свой си начин много отдадени един на друг. Дори, когато героите са разделени и сами в картините - те са унесени в мечтание по другия.

Когато за пръв път човек се среща с картините на Ролана, някак естествено възниква асоциацията за хубавите стари приказки, горещият чай от самовар и топлата печка с дърва. Усещането е за спокойствие, уют и гъделичкащо очакване да се случи нещо интересно.

Колоритът на Ролана е ярък и някак по детски чист - с хубаво синьо небе, зелена поляна и жълто слънце. Целият този специфично неин наивизъм с лекота ни връща в едни от най-милите ни спомени от детството, което вече само по себе си е достатъчно ценно като преживяване.

Експозицията може да бъде видяна и онлайн в сайта на галерия "Париж".

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
05.10.2011 г. 12:25
Етикети:
ЛатвияРоланаживописизложбагалерия Париж
One more time
латвийска художничка
Rolana
Посетено:
1334
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13276-one-more-time-about-relationships-rolana