Изложби

"Infinity" - фотографска изложба на Ирина Кунева в галерия "Париж"

14 фотографски творби с приказно и сюрреалистично въздействие

"Infinity" - фотографска изложба на Ирина Кунева в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

От 26 септември в галерия "Париж" ще може да се разгледа фотографската изложба на Ирина Кунева-Айви.

Авторката ще покаже 14 фотографии, отпечатани на специална сатенена фотохартия.

Творбите са обединени под заглавието "Infinity" ("Безкрайност"), което е и в хармония с идеята за безкрайните възможности на съвременната дигитална фотография и нейната последваща обработка.


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Ирина Кунева е на 33 години и е завършила Националната художествена академия, специалност “Стенопис”. Голямата й страст се оказва фотографията и по-специално фотоманипулациите. Благодарение на тях тя създава своите фотографски творби с приказно и сюрреалистично въздействие.

Този подход към фотографията е характерен и за други автори с художествено образование. Те често се стремят да пречупят действителността през собствения си художествен поглед и да създадат нови, въображаеми светове – докосващи зрителя както с оригиналните композиции, така и чрез красивите цветови хармонии.

Това важи с пълна сила за представянето на Ирина Кунева в галерия "Париж" – символика и емоция в търсенията и живописно въздействие на фотографските творби. Някои от показаните работи вече са били публикувани в специализирани български и международни списания и каталози за фотография.

Изложбата ще може да се види до 4 октомври в София, на новия адрес на галерия "Париж" - ул. ”Цар Самуил” 47, а по време на Коледните празници ще гостува на град Ханау, Германия – родното място на
Братя Грим.
Автор:
Галерия "Париж"
Публикация:
24.09.2011 г. 12:14
Етикети:
Посетено:
2131
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13193-infinity-fotografska-izlozhba-na-irina-kuneva-v-galeriya-parizh