Изложби

"Цветен бриз" в "Галерията на Ева"

Самостоятелна изложба на Албена Коева

"Цветен бриз" в "Галерията на Ева"


◊ СЪБИТИЕТО

„Цветен бриз” - самостоятелна изложба на Албена Коева ще бъде открита на 20.09.2011 година в „Галерията на Ева” на ул. "Македония" 25, Варна.

Изложбата ще бъде открита от актьора Любен Чаталов под звуците на флейтата на Пресияна Маркова.

Експозицията ще продължи до 04.10.2011 година.

Очакваме Ви!


◊ ДУМИ НА АВТОРА

„Заглавието на тази изложба дойде естествено, като следствие от сюжета на работите и от усещането, което те породиха у мен след като ги видях всички в завършен вид.

Тук представям най-вече цветя и пейзажи. Това, което ги обединява, е, че всички работи са рисувани от натура. В повечето от тях съм търсила конкретно въздействие на отделния цвят, тръгвайки от една определена природа и стигайки до чисто живописни внушения. Стремяла съм се към все по-голяма интензивност, наситеност и плътност на цвета. Търсила съм не насочената светлина, а тази която извира отвътре навън. Целта ми е била да разкрия красотата, която е преодоляла конкретността на формата, по-скоро една вътрешна красота на видимите обекти, така както аз съм ги видяла и почувствала в определен момент.

В част от работите натурата е повод за изследване на формата и извеждането й до чисто живописна реалност, в която образите изгубват своята сюжетна конкретност и преминават в по-абстрактна форма. В други формата е по-конкретна. Стремяла съм се, използвайки една по-класическа живописна система, да въведа зрителя до по-емоционални състояния...”

Албена Коева

Автор:
Галерията на Ева
Публикация:
17.09.2011 г. 14:48
Посетено:
1697
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13161-tsveten-briz-v-galeriyata-na-eva