Изложби

Изложба "Забравена София - на фокус"

Избрани фотографии от едноименния онлайн конкурс в рамките на Ретро София Фест

Изложба "Забравена София - на фокус"


◊ СЪБИТИЕТО

Ретро София Фест - Пътеводител на Забравена София и ФотоПавилион, със съдействието на Столична община Ви канят на
фотографска изложба "Забравена София - на фокус"


От 16 до 18 септември в градинката зад Руската църква, по случай Деня на София.

Изложбата представя избрани фотографии от онлайн конкурса "Забравена София - на фокус", който се проведе от 05 август до 10 септември.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Обичаме да разглеждаме старите фотографии от едно време, но знаем ли какво е останало от миналото, какво е стигнало до нас и днес?

В какво са се превърнали старите сгради, магазинчета, кафета и улици от началото на 20-ти век? Съществуват ли и сега - същите, променени, реставрирани, разрушени, потънали в забвение или живеещи нов, друг живот?

Фотоконкурсът и изложбата „Забравена София - на фокус” дават отговор на въпроса какво е останало днес от едновремешна София. Темата на конкурса обединява фотографии на реставрирани или напълно изоставени стари сгради, забравени знакови места в София и какво има на тях сега, интересни лица от миналото, старинни предмети и всякакви неща, спомени и усещания, които носят духа на Стара София, но съществуват и до днес!

Изложбата може да бъде разгледана от 16 до 18 септември в градинката зад Руската църква и през м. октомври в Dada Cultural Bar, ул. "Бенковски" 10.

Жури от известни фотографи, архитекти и специалисти по история на София ще избере най-добрите фотографии, които ще получат награди - фотоапарат и ваучери за покупки от ФотоПавилион и ATERA.


Откриване: 16.09.2011, петък, 18:00 в градинката зад Руската църква

Повече информация на: http://www.retrosofiafest.com

Автор:
Невяна Тодорова
Публикация:
15.09.2011 г. 23:44
Посетено:
1959
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13151-izlozhba-zabravena-sofiya-na-fokus