Изложби

Изложбата "Българският модел" гостува в Русе

От 16 септември до 9 октомври в Дом Канети

Изложбата "Българският модел" гостува в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Изложбата "Българският модел" гостува в Русе

Да се опитаме да представим събирателен образ на съвременната архитектура в България и да осъществим диалог с немската архитектура – „Българският модел“ е поглед и в миналото и към бъдещето на българските строежи.

Пътуващата изложба бе представена в галерия "Индустриална 11" в София и в галерия "ArtToday" в Пловдив, а в Русе в Дом Канети ще ни гостува от 16 септември до 9 октомври.

Откриване на изложбата с уредник Йово Панчев в петък 16 септември 2011 г. от 20 ч. в Дом Канети (ул. "Славянска" 12). Изложбата ще е отворена за посещение от 11 ч. до 17 ч. в събота и неделя – на 17/18 септември, 24/25 септември, 1/2 октомври, 8/9 октомври.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Изходният материал за изложбата са двадесет видео интервюта с някои от най-известните български политици, музиканти, учени, творци и други известни личности от публичното пространство в страната. Те разказват за любимите си стилове в архитектурата, за архитектурата на техните мечти. На базата на тези интервюта арх. Ясен Марков създава индивидуални проекти – двуизмерни пикселни архитектури и бетонирани предмети, които въплъщават в себе си представи, мисли и мечти. Резултатът е 20 интервюта, 20 модела и 20 визуализации на проекти.

Една от целите на изложбата е и да осъществи плодотворен обмен със съвременната немска архитектура, който ще е полезен и за двете страни. Така през есента изложбата ще отпътува за Германия, а в България ще очакваме съответния „Немски модел“.

„Българският модел“ е проект на Гьоте-Институт София. Изложбата в Русе се организира от Международно дружество "Елиас Канети" с подкрепата на Фондация "Робърт Бош".
 
Автор:
Международно дружество “Елиас Канети”
Публикация:
15.09.2011 г. 15:59
Етикети:
българска архитектураЕлиас Канетипътуваща изложбаархитектураРусе
немска архитектура
Изложба Българският модел
Посетено:
1470
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13145-izlozhbata-balgarskiyat-model-gostuva-v-ruse