Изложби

"Новият Едем" в "Галерията на Ева"

Самостоятелна изложба живопис на Светлин Ненов

"Новият Едем" в  "Галерията на Ева"


◊ СЪБИТИЕТО

"Галерията на Ева", Варна
представя

Светлин Ненов
„Новият Едем”

живопис


Самостоятелна изложба „Новият Едем” на Светлин Ненов се открива на 25.08.2011 г. и ще продължи до 10.09.2011 г.

За среща с автора, снимки и повече информация относно експозицията, заповядайте в „Галерията на Ева” на ул. "Македония" 25, на 25.08.2011 г. от 11.00 часа.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА
 
Светлин Ненов. Роден на 19 октомври 1961 г. в гр. Варна. Завършил Факултет “Изобразителни изкуства” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” през 1988 г. Живее и работи във Варна. Член на СБХ.

Колкото до стила на автора, той е труден да се дефинира точно, а и няма нужда, защото се познава веднага. В него има по нещо и от абстракционизма, и от реализма, и от импресионизма. “Стилът ми е стил на художник, който търси духовните измерения на нещата и в изкуството, и в живота”, казва самият автор.

“Изкуството винаги е било опора за хората, дори и в трудни моменти. Аз винаги съм се стремил с картините си да разтоваря зрителите от негативното в живота и да ги накарам със съпреживяването на творбата да се почувстват щастливи. Може би съм го постигал несъзнателно - чрез избора на светли и колоритни гами, които внушават хармония и оптимизъм.”


Композициите с цветя, птици и животни авторът е нарекъл “Новият Едем” – цикъл библейски сюжети, който го занимава непрекъснато. Такава е и тематиката на предстоящата му самостоятелна изложба в „Галерията на Ева” през юбилейната за него година. В нея авторът търси по-дълбоко и специфично внушение - за мига на покой и хармония във взаимоотношенията...
 
Автор:
Галерията на Ева
Публикация:
23.08.2011 г. 22:14
Посетено:
2675
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13016-noviyat-edem-v-galeriyata-na-eva