Изложби

Изложба на Борянка Борисова в РБ "Любен Каравелов"

Изложба на нетрадиционна живопис

Изложба на Борянка Борисова в РБ "Любен Каравелов"


◊ СЪБИТИЕТО

Атрактивна и провокираща сетивата и мисълта изложба от картини, рисувани с пръсти, може да се види от 3 август във фоайето на Рeгионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе. Експозицията на нетрадиционна живопис e дело на Борянка Борисова и е озаглавена "Танц на любовта".

Откриване: 3 август, сряда от 17.30 ч.

Изложбата може да бъде видяна до 30 август 2011.


Борянка Борисова е родена на 22.11.1972 г. През 1996 г. се дипломира в ЮЗУ “Неофит Рилски” – гр. Благоевград, специалност “Българска филология”. През 2005 г. завършва “Психология” във ВТУ “Кирил и Методий” и в момента работи като психолог в Дом за деца “Милосърдие” в гр. Лом.
                   

◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

„Рисуването с пръсти се използва в психотерапията. То не следва каноните в традиционното рисуване, които се изучават в художествените академии. Рисуването с пръсти е средство за освобождаване на емоции, то е начин да стигнеш до дълбините си и да се освободиш от онова, което задържаш в себе си.

Чрез рисуването с пръсти се постига покой, човекът опознава и открива себе си, освобождава се от онова, което не може да назове с думи, а картините, които създава, имат пречистваща сила.

Преди две години видях картини, нарисувани с пръсти. Когато застанах сред тях, попаднах в друг свят, изящен, изпълнен със любов.

В началото на 2010 г. пожелах да рисувам. Никога преди това не бях го правила. Завърших курса при Анета Методиева през май същата година. Когато за пръв път взех тубата с маслена боя, нямах представа какво ще направя върху платното. Това, което се случи после, ми е трудно да опиша с думи. Докато нанасях боята върху платното, в мен се отключваха различни спомени – едни болезнени, други приятни, а трети... за тях дори не бях си давала сметка какво са оставили вътре в мен. Тогава разбрах.

И започнах своето пътуване към себе си. Това, което виждате, съм аз.”
                                    
Борянка Борисова

Автор:
РБ "Любен Каравелов"
Публикация:
02.08.2011 г. 18:19
Етикети:
арт новиниРусеРБ Любен Каравеловизложба
нетрадиционна живопис
Борянка Борисова
Посетено:
2245
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12958-izlozhba-na-boryanka-borisova-v-rb-lyuben-karavelov