Изложби

"Обективна недействителност" в Галерията на Ева

Изложба живопис на Цветан Лазаров

"Обективна недействителност" в Галерията на Ева


◊ СЪБИТИЕТО

„Галерията на Ева”, Варна представя
   
„Обективна недействителност”

Цветан Лазаров


14–31 юли 2011 г.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА И ИЗЛОЖБАТА

Цветан Лазаров е роден през 1962 година, завършил живопис в НХА София. Работи в областта на живописта, скулптурата и акварела. Творбите му изглеждат едновременно завършени, но и безкрайни. В тях винаги има какво още да открием, до какво да се докоснем – форми, багри, емоции, философия и скрита човешка същност.

Любимите му фигури са млади, голи, стройни и много руси жени, на път да се превърнат в неземни същества. В неговия свят всичко е подчинено на хармонията, на високите естетически критерии, които твореца сам си задава и следва.

И в тази експозиция откриваме характерната изказност на твореца – приглушена нежна цветова гама, светли, меки и размити цветове, изящен рисунък, деликатно загатнати женски фигури, разтварящи се сякаш в цялостната композиция. Пространството, формите и цветовете се преплитат в хармонично единство. Фонът и определени детайли нюансират настроението около телата.

Актовите платна на Цветан Лазаров в „Галерията на Ева” привличат вниманието със своята загадъчност и красота. Всяка отделна творба носи своя аромат, излъчва различна приказност, визуална и чувствена неповторимост.


• Изложбата „Обективна недействителност” се открива на 14.07.2011 г. и ще продължи до края на месеца. За среща с автора, снимки и повече информация относно експозицията заповядайте в „Галерията на Ева” на ул. "Македония" 25, на 14.07.2011 г. от 11.00 часа.

Автор:
Галерията на Ева
Публикация:
12.07.2011 г. 17:09
Посетено:
1518
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12875-obektivna-nedeystvitelnost-v-galeriyata-na-eva