Изложби

Изложба на Едмонд Демирджиян и Калия Калъчева в галерия "Ракурси"

Калия Калъчева с Наградата за млад автор от Фондация "Едмонд Демирджиян"

Изложба на Едмонд Демирджиян и Калия Калъчева в галерия "Ракурси"
Едмонд Демирджиян. Моят любим пейзаж. 2007
Калия Калъчева. Отдалеч.


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Ракурси" представя

Едмонд Демирджиян
и
Калия Калъчева


14 юли – 31 юли 2011


Галерия "Ракурси" има удоволствието да Ви покани на изложба и връчване на наградата за млад автор от Фондация "Едмонд Демирджиян". Тази година носител на наградата е Калия Калъчева.

Откриването на изложбата на Едмонд Демирджиян и Калия Калъчева е на 14 юли 2011, 18:30-20:00 часа.

Изложбата ще продължи до 31 юли.

Галерия "Ракурси"
ул. ”Хан Крум” 4а


◊ НАГРАДАТА

С тази изложба Фондация „Едмонд Демирджиян” връчва за втори път ежегодната награда за живопис за млад художник.
     
Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен не само със силното си творчество, но и с дълбоките си теоретични познания в областта на изкуството. Неговото отношение към младите таланти винаги е било позитивно и подкрепящо. Сред учениците му са някои от най-известните съвременни български живописци. Затова, според Управителния съвет на Фондация „Едмонд Демирджиян”, връчването на такава награда е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника.
           
Изборът на журито (тази година негови членове са: Мария Василева, Надежда Олег Ляхова, Даниела Радева) се насочва към автори, които са в началото на своята творческа кариера, обещават интересно развитие и посветеност на изкуството.
           
След Минко Йовчев, за носител на наградата е избрана Калия Калъчева. Тя е родена през 1986 г. През 2005 г. завършва Националното училище за изящни изкуства „Акад. Илия Петров” в София. През 2011 г. се дипломира като магистър по живопис в Националната художествена академия в София в класа на проф. Андрей Даниел.
            
Наградата се състои от: предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с големия художник Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева.
            
. Със съдействието на г-жа Ивелина Русева.


Автор:
Румяна Йонева, галерия "Ракурси"
Публикация:
08.07.2011 г. 16:11
Посетено:
3723
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12863-izlozhba-na-edmond-demirdzhiyan-i-kaliya-kalacheva-v-galeriya-rakursi