Изложби

Изкуство за малките в Галерия "Credo Bonum"

Ателие за деца над 4-годишна възраст

Изкуство за малките в Галерия "Credo Bonum"


◊ СЪБИТИЕТО

Група "Изкуство за малките" организира ателие по скулптура и инсталация от дърво за деца на 8 юли (петък) от 17:00 часа в галерия "Credo Bonum".

Ателието е свързано тематично с изложбата Recycle и е отворено за участие на деца над 4-годишна възраст.

Участието в ателието е безплатно.

Заповядайте!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Изкуство за малките” е културно-образователен проект, който отговаря на съвременните изисквания за достъп до образование, култура, креативни практики и информация. В рамките на проекта децата общуват с изкуството чрез неговия език, опитвайки различни стилове, материали, техники, теми.

Проектът е иницииран от Станка Желева на базата на собствения й опит с децата. Целта на ателието е да създаде условия за децата да творят в собствен ритъм и да общуват с връстниците си. Това им дава възможност да експериментират, да се развиват и споделят своя опит.

Проектът „Изкуство за малките” премина през месеците май и юни миналата година с огромен успех сред деца и родители. Постепенно програмата набира все повече скорост. Сега галерия "Credo Bonum" ще бъде за първи път неин домакин.

Изложбата "Recycle" представя скулптури и обекти от дърво и отпадъчен дървен материал на Георги Великов, Димитър Митев, Евгений Григоров, Иван Ушев, Маргарит Гьорчев, Митьо Митев, Николай Симеонов, Павлин Йорданов, Стелиян Стелиянов. Куратор на изложбата е Светла Петкова.

Темата "Recycle" съчетава желанието на авторите да обновят с работата си традиционното понятие за дърворезба в страната ни и едновременно с това да покажат различни подходи за „съживяване” на дървения материал в необикновени артистични форми. Освен чрез естествения материал темата за екологията е застъпена и директно от някои от произведенията в изложбата. "Recycle" може да се види в галерия "Credo Bonum" до 31 юли.

Автор:
Галерия "Credo Bonum"
Публикация:
07.07.2011 г. 13:53
Етикети:
Галерия Credo Bonumскулптураателие
изложба Recycle
проект Изкуство за малките
изкуство за деца
Посетено:
1535
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12854-izkustvo-za-malkite-v-galeriya-credo-bonum