Изложби

Фотоизложба на Експедиция "Преоткрий България"

60 фотоса от историческите места, обиколени от екипа по време на първия сезон пътешествия

Фотоизложба на Експедиция "Преоткрий България"


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да ви поканим на официалното откриване на фотоизложбата на Експедиция "Преоткрий България", която включва 60 фотоса от историческите места, обиколени от екипа по време на първия сезон пътешествия. Снимките показват малко известни средновековни крепости, църкви, римски град, тракийски светилища, теке и праисторически пещери. Изненадващ е обемът от запазени исторически паметници, за които малко българи знаят и са посещавани единствено от иманярите.

Откриването ще се проведе на 30 юни 2011 г. (четвъртък), от 19.00 часа на Пешеходния мост на НДК в София. Изложбата ще бъде открита за посещения до 14 юли.

На събитието ще присъстват:
. проф.
Валерия Фол
. проф. Христо Матанов
. Евгени Димитров, председател Сдружение „Културни проекти“
. Людмил Каравасилев, мениджър „PR и спонсорство“, Обединена българска банка

Солисти и музикални изпълнители от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще представят чрез автентичната българска народна музика красивите, но непознати места от снимките на изложбата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ЕКСПЕДИЦИЯТА

Експедиция „Преоткрий България” включва мобилен екип фотографи и журналисти, качен на високопроходим автомобил "Chevrolet Captiva", който обикаля интересни и труднодостъпни места в България. Най-добрите фотографски и журналистически попадения са публикувани в български и чуждестранни медии. Инициативата има за цел да представи на общественото внимание малко известни исторически обекти, които имат своята стойност и се нуждаят от популяризиране.

Експедиция "Преоткрий България" се осъществява с подкрепата на Обединена българска банка, „София Ауто”, „Аутогруп 5” и „Шевролет”, Агенция Булфото и с медийното партньорство на вестник „Стандарт“, БНР, Списание 8, iNews.bg.

Всеки, който иска да подкрепи Експедиция „Преоткрий България“, може да закупи хартиено копие от всяка от изложените снимки в размер 50 на 70 см на цена от 80 лева чрез shop.bulphoto.com/expedition, като събраните средства ще бъдат използвани за популяризирането на нови исторически открития и обекти.

Автор: Сдружение „Културни проекти“
29.06.2011 г. 18:15
Посетено: 1180
Етикети: Експедиция, арт новини, Сдружение Културни проекти, инициатива, фотография, изложба, Преоткрий България, исторически места
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12824-fotoizlozhba-na-ekspeditsiya-preotkriy-balgariya