Изложби

Изложба с творби от Пролетен пленер 2011

Творческо сдружение "Възел" и Община Севлиево представят

Изложба с творби от Пролетен пленер 2011


◊ СЪБИТИЕТО

Творческо сдружение "Възел" има удоволствието да Ви покани на изложба с творби от Пролетен пленер 2011.

Организатори: Община Севлиево и Творческо сдружение „Възел“, с генерален спонсор Идеал Стандарт
България

На 23 юни 2011 г. (четвъртък), от 17:30 часа
в ГХГ „Асен и Илия Пейкови" -
гр. Севлиево, ул. „Стефан Пешев“ 62


◊ ИЗЛОЖБАТА

Вилици, найлон, тоалетна хартия, маски, стъклени бутилки, картон, рибарски принадлежности, закачалки и др.? Излет в природата! Къмпинг! Карнавал! Не, това са част от материалите, използвани в пленера, организиран от Община Севлиево и Творческо сдружение „Възел” с генерален спонсор Идеал Стандарт България АД. Това събитие е пример за сътрудничеството между Община, частен бизнес и неправителствена организация и още веднъж доказва европейския път и начин на работа в гр. Севлиево.

13 творци от цялата страна взеха участие в пленера и в продължение на 7 дни създадоха изключително разнообразни и провокативни произведения на изкуството, с модерно звучене, от разнообразни и нетрадиционни материали и техники. Творбите ще бъдат показани от 23 юни до 12 юли в Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови”, гр. Севлиево, а всички професионалисти и любители на изкуството, медии, културни дейци и граждани могат да се чувстват поканени на откриването на изложбата на 23 юни от 17:30 ч.

“Любопитно” е думата, която обобщава и най-точно характеризира предстоящото събитие. Изложбата ще бъде една своеобразна демонстрация за многообразието в изразните форми на съвременното изкуство и това то да се случва тук и сега в България и да радва родната публика. Посетителите ще станат свидетели на няколко експеримента, направени от творците по време на пленера, и за щастие, със сполучлив и ефектен завършек.

Автор:
Александър Цонев, зам.-председател на Творческо сдружение "Възел"
Публикация:
23.06.2011 г. 22:09
Посетено:
1663
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12792-izlozhba-s-tvorbi-ot-proleten-plener-2011