Изложби

Фотоизложба "Многоточия" във Варна

Благотворителен проект

Фотоизложба "Многоточия" във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Фотоизложба "Многоточия"

Радомира Перукова и Дарин Михайлов

Официално откриване - 25 юни, 19 ч.
Алеята между ФКЦ и Морската градина

Фотоизложбата „Многоточия” включва 84 триптиха, заснети през два фотообектива от Радомира Перукова и Дарин Михайлов и ще бъде открита на 25 юни от 19 ч. на алеята между Фестивалния и конгресен център и Морската градина. Ще бъде закрита на 30 юни. Част от изложбата ще бъде експонирана в плажния бар „Кубо” и ще остане там до края на лятото.

„Многоточия” е благотворителен проект. Всяка една от фотографиите ще се продава за 33 лв. – на 33 години са и Радомира, и Дарин. Събраните средства ще бъдат дарени на дома за деца „Катя Ванчева” в с. Широка лъка, Смолянска област.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕЯТА

„Многоточия”:
„Многоточия” е необичайна форма на проява на образите около нас, които се визуализират от обектив, „гледащ” през друг, по-голям обектив. Уникалността на идеята е да се представи един нов ъгъл към действителността по съвсем различен начин на заснемане.

„Многоточия” е желанието на малкия обектив да погледне през деветте точки на по-големия, за да разгледа разните видности наоколо. Прави го 252 пъти. Съчетава по смисъл 3 точки в общо 84 многоточия.

„Едноточие”:
Младите творци Драго Горанов – студент по медицина, Михаил Златев – строителен инженер, и Яна Копчева – начална учителка, гостуват на „Многоточия” със своята колекция „Едноточие”. Те представят безобективна (пинхол) фотография, заснета с помощта на няколко кутии от кафе, сирене, обувки и др., и проявена по класически процес. Проектът включва общо 15 образа с текст.

Началото:
... Залез по време на лято. Малка масичка върху пясъка. Два обектива тихо стоят, без да подозират, че до края на залеза заради тях ще се роди мисъл. Как да бъдат съчетани един с друг, че да създадат образ в Едно?! ЗаЕдно! И за да се вижда, че многоточието е многоточие, се нуждае от... едно едноточие.

На откриването на изложбата авторите ще направят демонстрация на двата начина на заснемане – презобективно и безобективно.

Автор:
Публикация:
20.06.2011 г. 13:39
Етикети:
фотографияблаготворителностВарнафотоизложба
фотографски новини
Дарин Михайлов
Радомира Перукова
Посетено:
1513
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12766-fotoizlozhba-mnogotochiya-vav-varna