Изложби

Фон: Млади автори 2011 - Лубри

Галерия "Сариев" представя

Фон: Млади автори 2011 - Лубри


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Сариев" представя:
Фон: Млади автори

Backup   
Лубри

Куратор: Вера Млечевска   

24 юни - 29 юли 2011

Откриване: 24 юни, петък
. 19:00 часа - откриване Галерия "Сариев"
. 20:00 часа – градски локации на изложбата
. 21:00 часа – афтърпарти и среща с Лубри artnewscafe


"ФОН: млади автори" е платформа на Галерия "Сариев" за млади автори и куратори, чиито изложби се реализират ежегодно в пространството на галерията и в сателитни обществени пространства.

За изданието "Фон: млади автори" 2011 Галерия "Сариев" покани кураторът Вера Млечевска, а избраният от нея автор е Лубри.


◊ ИЗЛОЖБАТА
 
Ако възрастна гражданка реши да си изпише веждите и да си сложи коприненото жабо след 40 години престой в нафталина и излезе по много специален случай, ако тийнейджърка се окаже в 5 часа сутринта на улицата топлес или чифт самотни очи прорязват тъмнината, много е вероятно Лубри да се окаже там и да отнесе момента със себе си с едно щрак. Няма профи трикове, просто фокусът на кобра, която се цели само в една точка – мигът на откровението в една десета от секундата. Защо го прави? Просто страст, Лубри обича да заснема хора. И няма нужда някой да е cool, за да има аурата на единствен и неповторим в неговите кадри. В проекта Backup ще реконструираме територия - продължение на ателието на автора, където той отнася плячката от серия фото находки, но този път ще я сподели със зрителите на изложбата. Отделно, образи – дело на Лубри, ще населят градските улици и ще се появяват и изчезват изненадващо, точно както битието ни се отваря и явява в проблясъци от специални моменти и изчезва като оставя следа само в спомена. Просто трябва да сме там, за да ги регистрираме. 

Лубри е роден в София през 1977 година. През 2007 прави първата си самостоятелна изложба “Момчетата не плачат” в галерия "Пистолет". Участвал е още в: Photonic moments, Любляна, Словения, 2007; Месец на фотографията във Виена, Swab – международен панаир за съвременно изкуство, Барселона; „Персона”, Галерия ИСИ, София, 2010. Негови фотографии са публикувани във Future Images, by M. Cresci and R. Stern, 02-09; Избрани творби и събития на списание "Едно" и в списания "Vice", "Едно" и вестник "39 Грама".

Вера Млечевска е куратор и критик, член на фондация “Изкуство - дела и документи”, отговорна за резидентната програма на фондацията и редактор на интернет изданието за култура - "Блистер". Куратор е на изложбите “По следите на загубеното време”, Софийска градска галерия, 2007; “Персона”, галерия ИСИ, София, 2010; Handle with care, Unicredit studio, Milano, 2010; “Трансгресии”, галерия "Кредо Бонум", 2011
.
Автор:
Галерия "Сариев"
Публикация:
19.06.2011 г. 17:42
Посетено:
1916
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12762-fon-mladi-avtori-2011-lubri