Изложби

Шекспир, бодиарт и изложба за 35-тия юбилей на "Сценични кадри"

Възпитаниците на НГСЕИ редят арт експозиция от театрални кукли, декори, перуки, живопис

Шекспир, бодиарт и изложба за 35-тия юбилей на "Сценични кадри"


◊ СЪБИТИЕТО

Откъси от Шекспирови пиеси и моноспектакли ще изиграят момчетата и момичетата от 12. клас на единствената в България и на Балканите Национална гимназия за сценични и екранни изкуства (НГСЕИ) - гр. Пловдив. Това е част от защитата на дипломната работа на Първия випуск по актьорско майсторство за драматичен театър, обясни Емилия Арабаджиева, директор на познатото като „Сценични кадри” училище.

Свидетели на актьорския талант ще станат не само преподаватели, а и всички пловдивчани, които посетят на 14 юни, вторник, от 16 до 18 часа, изложбения салон на мол „Галерия Пловдив” (2 етаж, зад стената за катерене). Най-големият търговско-развлекателен комплекс в града на тепетата и Южна България, наричан вече „пловдивското НДК” заради богатата му програма от културни събития, предоставя поредния шанс за изява на млади творци със съдействието на Дружеството на пловдивските художници и „Сиенит холдинг”.


◊ ОЩЕ

На 14 юни, освен актьорско майсторство, възпитаниците на уникалната по рода си Национална гимназия, ще покажат и забавни скечове, куклени миниатюри, ще демонстрират на живо сценичен грим и перука. Със сигурност публиката ще бъде впечатлена от „изрисуването” не само на очите и главата, а и на части или цялото тяло на манекените – бодиарт. Всичко това на фона на подредената в АРТ „Галерия Пловдив” Годишна изложба на НГСЕИ - театрални кукли, декори (учениците от гимназията са работили по реализацията на солидни творчески проекти като изработката на декори за филма на Костурица „Ъндарграунд”), перукерски изделия и етюди – черно-бели и живопис.

Празникът е под знака на 35-годишния юбилей на учебното заведение, създадено през 1975 г. като Средно художествено училище за сценични кадри.

Експозицията ще продължи до 30 юни.

Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
13.06.2011 г. 22:56
Посетено:
1500
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12710-shekspir-bodiart-i-izlozhba-za-35-tiya-yubiley-na-stsenichni-kadri