Изложби

60 години от създаването на първата Художествена гимназия в България

Две изложби за празника

60 години от създаването на първата Художествена гимназия в България


◊ СЪБИТИЕТО

През 2011 г. се навършват 60 години от създаването на първата Художествена гимназия в България, сега  - Национално училища за изящни изкуства „Илия Петров”. За този период, благодарение на усилията  на учители, ученици и съмишленици, Художествената гимназия се превърна във водеща образователна институция в България.

Имаме удоволствието да ви поканим на поредните две изложби, с които отбелязваме нашия празник:

На 13 юни от 19.00 часа на моста на НДК ще открием изложба на възпитаници на Художествената гимназия, утвърдили се чрез многобройните си изложбени прояви и награди в областта на пластичните изкуства.

На 16 юни от 18.00 часа, в Национален изложбен център за съвременно изкуство, София, "Шипка" 6 ще се открие годишната изложба на гимназията. В нея ще вземат участие ученици от 8. до 12. клас, от специалностите: живопис, скулптура, графика и илюстрация.

. Отбелязването на 60-тата годишнина на Художествената гимназия е под Патронажа на Министърa на културата.

. Събитията се организират със съдействието на:
Столична община, фондация Америка за България, Банка Пиреос България АД , Дженерали България, Съюз на българските художници

Автор:
Мариана Аврамова, СБХ
Публикация:
12.06.2011 г. 22:16
Посетено:
1395
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12704-60-godini-ot-sazdavaneto-na-parvata-hudozhestvena-gimnaziya-v-balgariya