Изложби

Картонен град в галерия "Credo Bonum"

За първи път - специална програма "Sofia Design Week Kids"

Картонен град в галерия "Credo Bonum"


◊ СЪБИТИЕТО

Картонен град в галерия "Credo Bonum"

Изложбата на Виктория Книш е част от програмата на фестивала "Sofia Design Week" и продължава от 10 до 18 юни.

Тази година за първи път в рамките на фестивала има специална програма "Sofia Design Week Kids", която включва изложби, лекции и работилници за деца и родители със световни и български дизайнери.

Организатори на фестивала са ЕДНО и фондация “Америка за България”.

Програмата на фестивала е част от Културния календар на Столична община и е по инициатива „София – Европейска столица на културата 2019 г.”.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Картонен град
е фантастично място, материализирано от картон, маркери и човешки ръце. Това е място, в което ще откриете картонен лабиринт, картонено кафене, асансьор, местни жители – картонени чудовища, парк, часовник и господин с бомбе. За пристрастените шофьори е предвиден специален картонен паркинг с избор от картонени автомобили. Една от важните забележителности на Картонен Град е световно известният Картонен куклен театър, в който ще изиграят представленията си Мила Балева и Гео Калев. Стикерите в града ще бъдат изрязани от Артелие.

Вики Книш е главен архитект и кмет на Картонен град. Тя измисля и създава концепцията, жителите и всичко, което децата и родителите ще могат да правят в него.


Вики Книш е графичен дизайнер, илюстратор и фотограф на свободна практика. Занимава се с рекламни кампании, плакати, тениски, пазарски чанти, брошури, илюстрации на книги, фотографски проекти и други. Името й често се свързва със стартираното от нея българско проявление на световната мрежа за късометражно кино "Future Shorts".

Автор:
Галерия "Credo Bonum"
Публикация:
07.06.2011 г. 22:41
Етикети:
арт новиниарт фестивалSofia Design WeekизложбаГалерия Credo Bonum
специално за деца
Виктория Книш
Sofia Design Week Kids
Посетено:
1652
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12665-kartonen-grad-v-galeriya-credo-bonum