Изложби

"Tokyo Hotel Story" на фотографката Натали Дауст

Провокативна колекция от фотографии в галерия "Склада"

"Tokyo Hotel Story" на фотографката Натали Дауст


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия СКЛАДА и Фондация "Фодар" представят интригуващата, необичайна и провокативна колекция от фотографии "Обърнете и другата буза" на фотографката Натали Дауст.

Откриването на експозицията ще се състои на 1 юни (сряда) от 19:00 часа, като фотографиите ще могат да бъдат разгледани до 8 юни 2011 г.

Адрес: София, ул. "Георги Бенковски" 11, ет. 4



◊ ПРОЕКТЪТ

Натали започва кариерата си в Монреал, но големият й удар идва през 1997-а в Ню Йорк. Американците й предлагат да декорира стая в Carlton Arms Hotel, където по традиция канят съвременни артисти (като любимеца Банкси например) да преобразят помещенията по свой вкус. След като свършва работата обаче, мис Дауст остава още две години и живее във всяка една от стаите - ей така, за вдъхновение. От това излиза цяла серия концептуални снимки, които канадката публикува в първата си книга "New York Hotel Story". Следват още сочни фотосесии с мадами из бордеите на Рио де Жанейро и стриптизьорки от цял свят, заснети в Япония - винаги естетически издържани и даже леко феминистки.

Престоят й в Страната на изгряващото слънце я води и към последната й мащабна идея - "Tokyo Hotel Story". Натали снима 39 момичета в хотел на любовта - по време на работа, както са си по камшици и латексови екипчета. Минава през доста мъки, докато навие управителите, но резултатът е впечатляващ - кадрите се плъзгат между документалната и естетическата фотография, а също така са и адекватен коментар на японската страст към фетишизма. Всички снимки са направени с аналогов фотоапарат, а ефектите са добавени в тъмната стаичка без никакви компютри.

Автор:
Публикация:
01.06.2011 г. 13:59
Посетено:
1669
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12613-tokyo-hotel-story-na-fotografkata-natali-daust