Изложби

Магията на вятъра в снимки

Фотоизложба в рамките на Втория международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”, Сливен 2011

Магията на вятъра в снимки


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 юни 2011 г. в Галерия "Май" в Сливен се открива фотоизложбата „Магията на вятъра“. В изложбата са показани фотографии, избрани от интернет потребителите след онлайн гласуване на страницата на фотоконкурса, който се проведе от 1 март до 1 май 2011 г.

Фотографията е магия, вятърът – предизвикателство. Но и вятърът е магия, а фотографията - предизвикателство. Вижте едно истинско фотографско предизвикателство – снимки на магията на вятъра!


◊ ИЗЛОЖБАТА

За място в изложбата се състезаваха над 200 снимки, от които журито избра трите най-добри. Авторите им ще получат специалните награди. Първа награда е присъдена на Антон Чалъков от София за снимката „Чист вятър”. „Gold” на Ивет Бабулкова от Горна Оряховица грабна втора награда, а трета награда получи „Моята Б.” на Тенчо Атанасов от Хасково. Снимката „Тюленово” на Албена Маркова от Варна беше харесвана най-много при гласуването на страницата във Фейсбук и беше избрана за снимка на публиката.

Отличените снимки разкриват уникални моменти, изпълнени с много настроение и емоция, които участниците са запечатали в своите кадри. Заглавия като „Лунен вятър”, „Да тичаш срещу вятъра”, „Вятърът в мен”, „Неотнесени от вихъра” представят на зрителите наистина впечатляващи визуализации на магията на вятъра.

Фотоизложбата "Магията на вятъра" ще продължи до 10 юни и е специалният подарък за жителите и гостите на Сливен по повод 50-годишния юбилей на Държавния куклен театър в града. Фотоизложбата е част от представените изкуства във Втория международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”.

Вторият международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”, Сливен, 2011 се провежда от 1 до 5 юни 2011 г. в Сливен веднъж на всеки две години. Организиран съвместно от Държавния куклен театър Сливен, община Сливен и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът е синтез на различни артистични форми и изяви на изкуството в България и по света.


. Повече информация на www.magicofwind.weebly.com и на страницата на фотоконкурса „Магията на вятъра” във Фейсбук.

Автор:
М. Милев
Публикация:
30.05.2011 г. 23:55
Посетено:
1650
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12596-magiyata-na-vyatara-v-snimki