Изложби

"Малкото голямо четене" с изложба в Софийската градска художествена галерия

По случай международния ден на детето - 1 юни

◊ СЪБИТИЕТО

„Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия


01.06.2011, сряда, 12.00 часа
Софийска градска художествена галерия
ул. "Ген Гурко" 1, София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)


По случай международния ден на детето - 1 юни, „Малкото голямо четене” кани всички почитатели на предаването и на четенето на изложба. Тя ще се състои от творбите на наградените в конкурса „Детска рисунка”, както и от рисунките по книгите, които попадат в класацията ТОП 10.


◊ ИЗЛОЖБАТА

В състезанието за най-добра рисунка по детска книга се включиха над 3000 рисунки на деца от цялата страна на възраст от 5 до 18 години. Професионалното жури с председател проф.
Греди Асса избра много трудно кои са най-добрите творения.
 
Всички награди бяха връчени на официална церемония на 12 май в БНТ, а на 1 и 2 юни рисунките на младите творци ще намерят своето достойно място в Софийската градска художествена галерия (етаж 2).
 
Изложбата ще бъде открита от директора на СГХГ Аделина Филева, сценаристите на „Малкото голямо четене” Ида Даниел,
Богдан Русев, Тодор Пеев, както и от други членове на екипа на предаването точно в 12:00 ч. Ще има и много специални изненади за присъстващите.

На мястото на събитието и през двата дена ще можете да разгледате и любимите си детски книги от класацията ТОП 10, специално предоставени от книжарници "Хеликон".

Автор:
Петър Димов, PR на СГХГ
Публикация:
30.05.2011 г. 23:10
Посетено:
1477
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12593-malkoto-golyamo-chetene-s-izlozhba-v-sofiyskata-gradska-hudozhestvena-galeriya