Изложби

Изложба на Детската школа към Художествената гимназия - София

НУИИ „Илия Петров” отбелязва своята 60-годишнина

Изложба на Детската школа към Художествената гимназия - София
Автор: Катерина Мачева, 7 г.


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на Детската школа към Художествената гимназия - София

От 3 до 15 юни 2011

Галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


◊ ИЗЛОЖБАТА

Тази година Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” отбелязва своята 60-годишнина. Създадена като първата художествена гимназия в страната, тя се превръща през годините в една от значимите културни институции в България. Чрез възпитаниците си (много известни имена от различни сфери на изкуството), чрез образователните и артистични програми и практики, Художествената гимназия, постепенно и целенасочено гради своя авторитет и доказва професионализма си, превръща се в място на духа и културата, с неповторима артистична атмосфера.

Тази година е година за равносметка и съвсем естествено, най-малките художници (деца, на възраст от от 4 до 9 години) от Детската школа към Художествената гимназия, представят своите произведения в галерия „Дебют”.

Свежи, свободни и цветни, работите им са не само първите стъпки по дългия и интересен път на изкуството, но и доказателство за таланта им да съчетават успешно игра и творчество.

Експозицията представя творби, правени през периода 2010-2011 г., под ръководството на преподавателката им Цветомила Христова.


. Изложбата се организира с любезното съдействие на Банка Пиреос.

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
30.05.2011 г. 17:24
Посетено:
1704
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12588-izlozhba-na-detskata-shkola-kam-hudozhestvenata-gimnaziya-sofiya