Изложби

Изложба на детски рисунки "Гърция през моите очи"

Награди от конкурса за детска рисунка „Гърция през моите очи”

Изложба на детски рисунки "Гърция през моите очи"


◊ СЪБИТИЕТО

По повод Световния ден на детето (1 юни)
Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката туристическа организация в България Ви канят на изложба на детски рисунки „Гърция през моите очи”, която се организира за трета поредна година в Гръцката фондация за култура в София.

Изложбата ще продължи от  2 юни до 8 август 2011 г.

Повече от 250 ученици от цяла България (на възраст от 7 до 17 години) с над 300 творби взеха участие в конкурса за детска рисунка „Гърция през моите очи”
и направиха избора на комисията, с председател художника Анатолий Станкулов, изключително труден.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

На изложбата ще бъдат показани избрани творби на деца, взели участие в конкурса за рисунка, който е включен тази година в програмата на ГФК, посветена на популяризирането на гръцките паметници от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.

Откриването на изложбата ще се състои на 2 юни от 18.00 ч. в Представителството на Гръцката фондация за култура в София на адрес "Георги Бенковски" 51. По време на мероприятието ще бъдат обявени и наградени победителите в конкурса. Наградите, любезно предоставени от Гръцката туристическа организация и Туристическата агенция "Meli Tours", включват екскурзии за победителите и техните семейства до известни туристически дестинации в Гърция. Представителството на Гръцката фондация за култура ще раздаде и поощрителни награди.

Изложбата е с продължителност 2 юни – 8 август 2011 г. и ще е отворена за посетители всеки ден от 9.30 ч. до 18.30 ч. (без почивните дни).



Автор:
Доц. д-р Димитриос Румпос, Директор на ГФК – София
Публикация:
28.05.2011 г. 15:56
Етикети:
Посетено:
5346
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12580-izlozhba-na-detski-risunki-gartsiya-prez-moite-ochi