Изложби

"Фото визии" в Сливен

Фотография на Photo Vision

"Фото визии" в Сливен


◊ СЪБИТИЕТО

Фотоизложба "Фото визии" - фотография на Photo Vision

01-10 юни 2011 г.
Галерия "Май", Сливен (бул. "Цар Освободител" 1)


Вдъхновението и страстта по фотография е обединила група ентусиасти, нарекли себе си Photo Vision. Това са Мирослав Милев – визуален антрополог, Вили Карушева – фотограф, и Диана Монева – 2D аниматор и визуални ефекти.

 
◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Магическата реалност в книгите на Маркес е низ от ярки образи и събития, запечатани в паметта като поредица динамични кинематографични кадри, които пораждат асоциации и реминисценции.

Снимките в изложбата „Фото визии” създават усещане за друга магическа реалност на застинали образи и моменти. И в същото време разказват истории, които всеки сам може да продължи – по свой начин, ярко, неповторимо, емоционално.

Как се снима динамично движение? И има ли нещо магично в това?

От фотографска гледна точка визуализирането на движението е предизвикателство. Като за начало ни трябва сюжетно важен обект в движение, статив, дълга експонация и затворена бленда. В този случай в кадъра ще се запечата динамиката на движещите се обекти. Това е оксиморон – свързване на изключващи се противоположности. Едно е сигурно – фотографията е магия и в прекия, и в преносния смисъл, а движението – предизвикателство.

Вижте фотографските предизвикателства на Photo Vision в 20х30, Галерия "Май", Сливен, от 1 до 10 юни.

Изложбата e част от представените изкуства на Втория международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”, Сливен, 2011.


. Повече информация на www.photo-vision.weebly.com и www.magicofwind.weebly.com
Автор:
М. Милев
Публикация:
26.05.2011 г. 06:36
Етикети:
фотоновинифотофотографска изложбафотоизложба
изложба в Сливен
photo vision
фото визии
Посетено:
1204
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12552-foto-vizii-v-sliven