Изложби

"Лунички". Фотоизложба на Илияна Илиева

Първа самостоятелна изложба

"Лунички". Фотоизложба на Илияна Илиева


◊ СЪБИТИЕТО

"Лунички". Фотоизложба на Илияна Илиева

Изложбата ще бъде експонирана в Зум Бокс Център - кафе-галерия в Студентски град - София, ул. ”Александър Фол” №2, вход от ул. “Франсоа Митеран”

Официалното откриване е на 27 май от 19,00 ч.

Изложбата може да бъде видяна до 02 юни 2011 г. включително.

 
◊ ДУМИ НА АВТОРА

Проект “Лунички” достига своята финална права като изложба, която има за цел да покаже уникалността на хората с лунички, толкова красиви и неповторими, сякаш озарени от небесна звездна карта греят лицата им.

Идеята е в разработка от края на 2009 година, довършена в началото на 2011 година. Решението да покажа тази рядкост се породи от факта, че самите хора с лунички са много усмихващи се, лъчезарни и много различни от всички нас. Никой не е правил нищо подобно до момента като акцент върху тях! Според мен те заслужават внимание и нека им напомним, че всъщност луничките не са дефекти, а очарование - те са красиви и не бива да се прикриват. Напротив - нека покажем на всички уникалното и толкова рядко лъчезарие върху лицата, носещи Лунички!

Това е моята първа самостоятелна изложба след участия в съвместни - “Хора и улици”, ”Изкуството на малкия и среден бизнес” - на Прокредит Банк и Нешънъл Джиографик, начална страница в английското издание на сайта за 2008 г. Занимавам се с фотография от три години и предпочитам портретната. В нея улавям емоциите и добрината в хората, често понякога без да знаят, че показват нещо, което да говори за тях самите, докато не погледнат кадрите си! За мен рисуването със светлина е вид изживяване и вливане в свят на красота и мечти! Творческият ми псевдоним произлиза от името ми Илияна Илиева, в него заложих на френския вкус към изкуството и отличителна нотка - ilie. Надявам се пътуването в света на Луничките да Ви накара да се усмихвате по-често и да погледнете на света с широко отворени очи!

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
23.05.2011 г. 12:48
Етикети:
Посетено:
2987
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12523-lunichki-fotoizlozhba-na-iliyana-ilieva