Изложби

Фотоизложба "Гората, която ни служи" във Варна

В рамките на месец юни, посветен на околната среда

Фотоизложба "Гората, която ни служи" във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

В рамките на месец юни, посветен на околната среда, Алианс франсез - Варна и Представителството на Френски институт - България във Варна, Ви канят на откриването на фотоизложба под наслов „Гората, която ни служи” на 27 май 2011 от 16 ч.

Фотографиите, които ще бъдат представени, са на френския фотограф и еколог Ян-Артюс Бертран.

Събитието ще бъде открито и подготвено изцяло от ученици, които, служейки си с изложените фотографии, ще представят проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени горите по света.


◊ И ОЩЕ

В помощ на учениците в подготовката на събитието, Франкофонски център организира на 17, 19, 25 и 26 май 2011 работни срещи-дискусии, на които ще се обсъждат проблемите на околната среда, посредством педагогически материали по темата. Тези срещи са водени от Матилд Жизон – консултант-еколог, и Жералдин Леспар – преподавател по френски език. Целта е младите хора да говорят по актуални в наши дни теми, свързани с опазване на околната среда, на френски език, което ще им бъде в полза в обучението по френски език.

Каним всички ученици и учители, които са работили по темата „екология” в часовете си по френски, както и всички участници в проекта „Перла”, които имат какво да ни покажат и разкажат как да опазим нашата Планетата Земя, да се присъединят към нас.


Заповядайте!

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
23.05.2011 г. 12:28
Етикети:
френски езикВарнафотографияизложба
Ян-Артюс Бертран
месец на околната среда
Посетено:
1291
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12522-fotoizlozhba-gorata-koyato-ni-sluzhi-vav-varna