Изложби

Изложба "Три поколения творци"

Изложба фотография и изобразително изкуство

Изложба "Три поколения творци"


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 май 2011 (събота) от 19.00 ч. в „Bar Time” (София, ул. "Цар Асен" 62) ще бъде открита изложба - фотография и изобразително изкуство „Три поколения творци”.

Изложбата ще продължи две седмици (21 май – 4 юни), в които ще можете да се насладите на впечатляващите  творби на Методий Русинов, Сашка Русинова и Диана Йорданова.

Изложбата ще представи произведения от стиловете: класицизъм, сюрреализъм, кубизъм, експресионизъм, графика, импресионизъм, както и фотография.


◊ ЗА АВТОРИТЕ

Методи работи предимно плакати и нагледна агитация като художник. Неговата страст са планинските пейзажи и красотата на България. Работи ситопечат и основава собствена фотолаборатория, в която се труди цялото семейство. Неспокойният му дух непрекъснато търси нови изяви – прави проекти за първия български гоблен. Признание получава, когато три негови картини заминават в българското посолство в Испания. Неутолимата страст към изкуството, той придава на дъщеря си, а по-късно и на внучката си.

Сашка израства в семейство на баща художник и майка ретушьор. Тя се занимава в сферата на изобразителното изкуство и дърворезбата, както и ръчната изработка на киноплакати и обложки. Под ръководството на Доньо Донев работи като художник фазовчик в анимацията. Нейният път продължава с все повече реализирани проекти и много нови идеи, които предстоят да се материализират.

Диана е наследила таланта на дядо си и майка си и се занимава с изобразително изкуство и фотография. В момента работи по различни проекти, в които присъства заснемането на игрални и документални филми. Изкуствата й дават стимул за живот и я предразполагат в свят, в който царува свободата на духа.
Автор: Марио Петков
19.05.2011 г. 20:28
Посетено: 1180
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12459-izlozhba-tri-pokoleniya-tvortsi