Изложби

Годишна изложба на учениците при НУИ "Добри Христов" – Варна

Трудът от цяла учебна година, талант и усърдие

Годишна изложба на учениците при НУИ "Добри Христов" – Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна Ви кани на Годишна изложба на учениците от специалност „Изящни изкуства”.

Откриване на 11 май 2011 г., от 18,00 часа
в галерия "Ас Арт"

Трудът от цяла учебна година, талант и усърдие в търсенето на изящното в изкуството. Тези думи са само част от събитието, което Ви подготвяме.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА И ОЩЕ

Около 160 са селектираните творби, сред които най-добрите постижения са в областта на живописта, графиката и скулптурата. Талантливите ученици ще представят много и разнообразни техники.

В сферата на живописта - маслена, акрилна живопис,  акварел и сух пастел. В графиката - линогравюри, офорт и суха игла, както и 27 скулптури от бронз и барелефи.

Това е първата от няколко изложбени прояви, които предстоят на младите творци. Първата международна изложба на учениците от Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, посветена на Международния ден на детето, ще бъде открита на 1 юни от 17.00 ч. в Българския културен институт в Братислава, Словакия.

На 26 май 2011 г. ще представим изложба Дипломни работи на 19. випуск абитуриенти от специалност „Изящни изкуства” на училището.

Годишната изложба на учениците при Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна ще се открие на 11 май 2011 г. от 18.00 часа в Галерия Ас Арт. 


Автор:
Надя Антова
Публикация:
10.05.2011 г. 18:42
Посетено:
2595
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12349-godishna-izlozhba-na-uchenitsite-pri-nui-dobri-hristov-varna