Изложби

Места и Обекти

Изложба на Петър Минчев

Места и Обекти


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Модо"
представя

Петър Минчев
Места и Обекти


17 май 2011 - 17 август 2011
Официално откриване - 17 май (вторник) 18 ч.

ул. "Котел" №8
София 1421


Всички гости ще имат възможност безплатно да дегустират вина, предоставени от CASAVINO.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Моята практика се състои от естетически жестове, чрез които целя да консолидирам начина, по който спомени и надежди са интегрирани в политическата идеология. Темите на моите творби заемат двойствената позиция между субективно съзерцаване и критически коментар.

Изложбата „Места и обекти“ комбинира две, първоначално замислени като самостоятелни, серии от картини: „Морска градина“ и „Златни картини“. В инсталацията на изложбата се реализира диалог, където документалното изображение, подчертано в картините от Морската градина в град Варна, служи като пространство, в което да се разгърне интимният смисъл на метафорите от серията „Златни картини“.


◊ ЗА АВТОРА

Петър Минчев живее и работи в град Варна, България. През 1998 година заминава за Ванкувър, Канада, където учи в Университета на Британска Колумбия, и впоследствие преподава живопис и рисунка в няколко колежа и Университета в провинцията на Британска Колумбия. През 2008 година той се завръща в България със съпругата си Ребека Лейн, където живее и до днес.

Петър Минчев е участвал в многобройни самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. През 2010 година е номиниран за наградата "Руф" за млад български съвременен художник.
Автор:
Галерия Модо
Публикация:
04.05.2011 г. 22:38
Посетено:
816
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12297-mesta-i-obekti