Изложби

Пролетна изложба в Софийска филхармония

Месец на галерия „Рефлекс“ и художника Венцислав Павлов

Пролетна изложба в Софийска филхармония


◊ СЪБИТИЕТО

Пролетна изложба в Софийска филхармония

Месец на галерия „Рефлекс“ и художника Венцислав Павлов в галерия „България“ - мраморно фоайе
Концертен комплекс „България“ (ул. „Бенковски“ 1)

05 май – 25 май 2011 г.

На 05 май 2011 г. от 18:30 ч. ще се открие пролетната изложба на галерия "Рефлекс", която през месец май гостува на Софийска филхармония, галерия „България“.

Галерия „Рефлекс“ излиза извън уютното си пространство, организирайки годишната си пролетната изложба в залата на Софийска филхармония, галерия „България“. Там ценителите на изкуството, могат да видят творчеството на художника Венцислав Павлов, представено в живописни цветни платна. Творбите са нови и създадени специално за изложбеното пространство. Чрез своите мечти, страст, фантазия и сръчност, художникът е претворил в тях духа и багрите на пролетта.


◊ ЗА ГАЛЕРИЯ "РЕФЛЕКС"

Създадена е преди малко повече от година от художника Венцислав Павлов, за когото изкуството е начин на живот и призвание. Работи в областта на графичния дизайн и рекламата от 1979 г., създава две списания, които издава над десет години. От 2008 г. се посвещава на мечтата си да бъде „истински художник“ и твори главно чрез средствата на живописта. Галерията се помещава в апартамент на приземния етаж на стара софийска сграда в центъра на столицата. Интериорът от апартамент и място за живеене е преобразен в галерийна изложбена площ и ателие. Изборът на галерия „Рефлекс“ е да представя в залите си, както творчеството на Венцислав Павлов, така и на съвременни български художници, не поставяйки стилово-пластични и жанрови ограничения върху произведенията.


Очакваме Ви в пролетно настроение на чаша вино :)


Автор:
Вихра Велкова, галерист
Публикация:
04.05.2011 г. 22:11
Посетено:
1524
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12293-proletna-izlozhba-v-sofiyska-filharmoniya