Изложби

Изложба "В хармония с природата" в СГХГ

В рамките на София хартиен арт фест 2011

Изложба "В хармония с природата" в СГХГ
Ричард Суини, Форма в движение


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 май, вторник, от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия с изложбата "В хармония с природата" ще бъде открит София хартиен арт фест 2011.


В хармония с природата
Биенале на хартиеното изкуство, София 2011



Откриване 3 май, вторник, 18.00 ч.,
4 май – 29 май 2011
Софийска градска художествена галерия
ул. "Ген Гурко" 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата „В хармония с природата” е част от Биенале на хартиено изкуство, София 2011.
 
Александър Тиеме, Анна Бояджиева, Гахае Парк, Димитър Овчаров, Джинуон Чан, Зорница Пискулийска, Ива Кръчмарска, Кумой Яджима, Лииса Малкамо, Михал Кукла, Одри Стоун, Ричард Суини, Сеун Уо Хуан, Сюзан Швалб, Хелене Чачер, Хелън Фредерик, Хелън Хийбърт, Хироаки Асахара, Цин Чун, Чaрмиан Полак, Яника Пирна представят различни начини за преобразяването на хартията като материал, който придобива разнообразни свойства за изразяване на творчески идеи и послания.

Хартията е уязвима, нежна, но и груба, твърда. Тя е пластична и има способност да вибрира и да внушава движение. Може да е плоска, релефна, с различна фактура или обем. Да бъде цветна или бяла до съвършенство, многопластова или прозрачна.

Горене, напластяване, прегъване, рязане, дупчене, плетене, пресоване, лепене – това са методите за боравене с хартията, показани в тази изложба. Резултати от стремежа на съвременния художник да бъде създател на неочаквани форми, изобретател на нови техники, но и наследник и продължител на старите древни техники.
 

Биеналето на хартиено изкуство е част от Хартиен арт фест, София 2011, който се провежда за пръв път. Проект е на Даниела и Тодор Тодорови.

Организира се от фондация "Аматерас". Представя над 100 автори от 36 страни в Софийската градска художествена галерия, Националната художествена галерия, Националната галерия за чуждестранно изкуство, Природонаучния музей, залата за временни експозиции и скулптурния двор на Министерството на външните работи, Арена ди Сердика, галерия "Мазда".

Куратори – д-р Талия Врачопулос, Лииса Малкамо, Даниела Тодорова
.
Автор:
Петър Димов, PR на СГХГ
Публикация:
01.05.2011 г. 22:27
Етикети:
Посетено:
1698
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12265-izlozhba-v-harmoniya-s-prirodata-v-sghg