Изложби

"Мечти в коприна" на Силвана Пападами

Изложба в Арт галерия "Париж-Москва"

"Мечти в коприна" на Силвана Пападами


◊ СЪБИТИЕТО

В разгара на пролетта арт галерия „Париж-Москва” широко отваря своите зали, за да вдиша от свежия полъх на една новаторска визия на красотата. А именно изложбата на Силвана Пападами, която стартира на 26.04. и ще продължи до 02.05.2011.

Изкуствовед и дизайнер по образование, Пападами проектира своите творчески интенции чрез рокли, аксесоари и текстилни платна, създадени по нейна собствена уникална технология. Арт галерия „Париж-Москва” улавя раждането на бляскава хармония от цветове и тоналности върху изящните тоалети на талантливата и креативна Силвана.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерията разчупва досегашното си статукво с провеждането на кратко, но наситено с емоции, ревю на нестандартните рисувани рокли от колекцията на артистичната дизайнерка. Грациозните тела на професионални модели вдъхват живот и движение на неповторимите рокли, наситени с елегантни и непретенциозни, но силни по своята същност послания. Волният полет на жар-птици, свенливо склонили шиите си контрастни лебеди, девет страсти, изобразени като чувствени рози, намират място в гънките на естествена коприна и памук. Любовта към миниатюрния детайл като основополагащ елемент на съвършената цялост пропива ефирните материи не само на роклите, но и на оживелите в плата картини. Пространствените творби излъчват ярка женственост, но с пищната си красота могат да привлекат заинтригуваните погледи и на двата пола.

Вдъхновението, почерпано както от ежедневието, така и от досега на авторката с различни култури, се пречупва през познания за тенденциите на интериорния дизайн и се отразява в пищните и изразителни детайли на нестандартните произведения на Силвана Пападами. Текстилните картини умеят да са „у дома си”, както в залите на галерии или модерен шоурум, така и в уютно домашно пространство.

В сърцето на Дома на Москва посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с проекциите на една излязла от рамките творческа ръка, да срещнат сбъднатата мечта на всеки човек да създаде нещо уникално. Изпращайки деня, ценителите на нестандартното изкуство ще могат да се насладят на картината как диплите на хладната материя посрещат топлата априлска привечер във феерията си от цветни идеи.

Елате, за да се уверите, че не „всички красиви неща са невидими за очите”!

Автор:
Йорданка Костадинова, галерист
Публикация:
28.04.2011 г. 15:16
Посетено:
1282
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12240-mechti-v-koprina-na-silvana-papadami