Изложби

"Начало" в галерия "Бяла зона"

Изложба живопис на художника Николай Ангелов-Гари

"Начало" в галерия "Бяла зона"


◊ СЪБИТИЕТО

След изключителната изложба „Нов живот” в Галерия "Париж", художникът Николай Ангелов гостува на 28 април 2011 г. с експозицията „Начало” в пространството на галерия "Бяла зона".

Имената на двете последователни изложби не са никак случайни. Те са посветени на тайнството на самото съществуване, а именно появата на нов живот в едно младо семейство. Вълнуващата среща на земното и небесното. Начало, изпълнено с трепетно очакване, надежда и любов. Тайнството, което докосва най-съкровените кътчета на човешката същност. В експозицията, както казват от галерия "Париж", авторът споделя своите съкровени чувства на млад баща и ни въвежда в един много специфичен вътрешен диалог, докосвайки детското в нас. Онова неуморимо и понякога позабравено дете, което неизменно обитава всяко сърце.

Експозицията ще бъде на разположение на ценителите на изобразителното изкуство до 17 май 2011 г.


◊ ЗА АВТОРА

Гари е автор, който тепърва ще налага името си и ще търси своя път в пъстрото, многолико и мултикултурно арт пространство. Галерия "Бяла зона" с радост застава зад безспорния талант с пожеланието всяка крачка в света на изкуството да бъде извървяна със съзнанието за значимостта на новото начало.

Авторът е роден през 1978 г. Завършва с магистърска степен ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "Скулптура", но работи активно и в областта на живописта. Неговите творби са характерни с много специфичен романтичен и модерен почерк.

Автор:
Александър Димитров
Публикация:
26.04.2011 г. 08:57
Посетено:
1331
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12217-nachalo-v-galeriya-byala-zona