Изложби

Масимо Романи в галерия "Папийон", Варна

Изложба "Жени и мотори"

Масимо Романи в галерия "Папийон", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

От 12 до 28 април 2011 г. в арт галерия "Le Papillon" във Варна свои творби ще покаже италианският художник Масимо Романи.

Откриване на изложбата на 12 април от 19:00 ч. в изложбената зала на галерията в гр. Варна на ул. "Драгоман" 12.


◊ ИЗЛОЖБАТА

„Жени и мотори”, това са личните знаци и енергийните полюси в работите на художника, представени като фрагменти от живот в поток – значимостта на точка до друга точка и значимостта на града, в който се движат, но не знаят къде и защо.

Това е реалността, в която обезценяването на човешките ценности се движи подобно качването и падането цените на акциите, а един градски художник без патетика задава въпроси и предизвиква смущения на сънливи съвести. Рафинираност и дистанция от пошлото и баналното, картините му са минималистични образи на жени, неопределени и въображаеми, самотни фигури в стаи или по градските улици, терминал или метро,  изпълнени в монохромна живопис и обединени около една модерна концепция, в която акцентът е  посланието, а формата е само изразно средство.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Масимо Романи е роден през 1968 г. в гр. Нoвара, Италия, където живее и работи до момента. Завършва художествена гимназия в Нoвара и Академията за изящни изкуства, Brera.

Председател е на Асоциацията на доброволците ARTISOLIDE. Председател на организационен комитет на “Национална награда за поезия "Лино Молинари".

Масимо Романи има редица самостоятелни изложби в Италия, България и в други страни.
Автор:
Галерия "Папийон"
Публикация:
09.04.2011 г. 18:58
Посетено:
1749
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12138-masimo-romani-v-galeriya-papiyon-varna