Изложби

Фотоизложба "Туризъм и пътувания"

Част от културните събития по случай 100-годишнината на Централни хали – София

Фотоизложба "Туризъм и пътувания"

◊ СЪБИТИЕТО

За втори път Централни хали – София отваря гостоприемно врати за фотоизложбата „Туризъм и пътувания”. Тя е финален етап на фотоконкурса "Туризъм и пътувания 2010", който е традиционен и се провежда за шеста поредна година. В него са представени над 5000 фотографии, показващи красотата на България и света. 

Тази година изложбата е част от културните събития, с които ще бъде отбелязана 100-годишнината на Централни хали – София. Една от забележителности на София, носеща специфична атмосфера и чар.

• Откриване на изложбата - 15.04.2011 г. от 19.00 часа в Централни хали - София.

◊ ИДЕЯТА

Желанието на нашият екип е повече хора да се докоснат до фотографското изкуство и да видят на живо творбите на най-добрите автори. За тази цел се стремим да организираме фотоизложби на места, на които те ще бъдат видени от повече хора. Централни хали е място, подходящо за популяризиране на фотографското изкуство, опознаване на културните, природните и исторически забележителности на България и света и изграждане на естетически усет към красивото.

Компетентно жури избра финалната селекция от 5061 снимки, качени на фотопортала "Забавления с фотография" - 4CoolPics.com. Наградите са осигурени от Фото Павилион - магазин за фототехника, аксесоари и други hi-tech продукти на Canon, Nikon, Panasonic, Sony, и от Хотелски комплекс "Езерото", Костенец.

Изложбата е живописно разположена на двата етажа на Централни хали. Разположението и паспартирането на снимките е изключително креативно и новаторско, благодарение на фирма АРТЕКСПРЕС 2004, която проектира, изработи и монтира изложбата в пространството на Централни хали – София.

При откриване на фотоизложбата ще бъдат връчени наградите на победителите по категории.

Изложбата може да бъде видяна до 15.05.2011 г. в Централни хали – София.

Автор:
Елисавета Ташева
Публикация:
07.04.2011 г. 12:58
Етикети:
Посетено:
1279
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12109-fotoizlozhba-turizam-i-patuvaniya