Изложби

"Раздавачи на любовни писма" в галерия "Бяла зона"

Изложба живопис на художника Юлий Шумарев

"Раздавачи на любовни писма" в галерия "Бяла зона"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложбата на Юлий Шумарев "Раздавачи на любовни писма" е поредната изява на добре познатия пловдивски художник.

Експозицията ще бъде подредена в пространството на Галерия „Бяла зона" на 06.04.2010 г. и ще бъде на разположение на ценителите на изобразителното изкуство до 26.04.2011 г.

 
◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Преди една година художникът Юлий Шумарев ни изведе „Извън времето” и сподели с нас тайните на „рибарите и русалките”. Показа ни „пристанищата на душата”. Разказа ни също така „какво сънуват ангелите”. Видяхме „градината със светулките”, „крадците на мигове” и „сълзите в окото на зората”. Чухме и „признанието в градината”. Докоснахме един свят на хармонична споделеност, в който същества прегърнати, носеха други същества, които на свой ред се устремяваха един към друг, понасяйки за пореден път в сърцата си мечти, надежди и копнежи. Ангелите, вглъбени в своята участ съпричастна, заприличаха на хора и хора, вперили взор в тайните на душата, заприличаха на ангели. „Раздавачи на любовни писма" нарушаваха границите на реалността и отправяха към нас послания, които можем да открием в едноименната поредна експозиция на Юлий Шумарев, която ще бъде открита на 06.04.2011 г. в пространството на Галерия "Бяла зона".

Дни преди изложбата авторът споделя:

„Тази изложба е едно сантиментално пътуване назад във времето, когато хората още си пишеха писма. Името за изложбата дойде, докато се ровех в стогодишни снимки и пощенски картички. Думите и образите бяха избледнели от песъчинките на времето,но скритата им вътрешна сила си стоеше непокътната. Гледах погледа и почерка на отдавна заминали си от тук хора и отново ме обзе онова пловдивско чувство за обвързаност с времето. Днес никой не пише любовни писма. Писмото на хартия може да ти каже всичко.То носи аромата на любимия човек, пази топлината на ръката, която го е писала. Истинското любовно писмо може да има различна форма - може да бъде стих, мелодия, песен, картина… Но инструментът, който го създава е само един! Душата!

Бих желал да рисувам така, че всяка моя картина да е като любовно писмо. ...”

 
◊ ЗА АВТОРА

Юлий Шумарев. Роден 1969 г. в Пловдив. Има реализирани няколко самостоятелни изложби в България, Норвегия и Франция, както и многобройни участия в съвместни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта.

Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Германия, Белгия и др.


Автор: Александър Димитров
03.04.2011 г. 23:38
Посетено: 1108
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12086-razdavachi-na-lyubovni-pisma-v-galeriya-byala-zona