Изложби

Изложба "United Buddy Bears" / "Изкуството за толерантност"

"Седмици на Германия в България 2011" – 3-19 април

Изложба "United Buddy Bears" / "Изкуството за толерантност"


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 април, неделя, в 11.00 ч., на пл. „Света Неделя” Кметът на София Йорданка Фандъкова и Посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Матиас Хьопфнер, ще открият изложбата "United Buddy Bears" / "Изкуството за толерантност”.

Изложбата поставя началото на инициативата „Седмици на Германия в България 2011”

В центъра на София, стоящи спокойно „ръка за ръка“ около 120 скулптури на мечки ще призовават към толерантност и разбирателство между народи, култури и религии. Чрез многообразното, типично за съответната страна оформление на мечките посетителят ще се отправи на околосветско пътешествие.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

След официалната церемония, в която ще вземат участие г-жа Ева Херлитц и г-н Клаус Херлитц, автори на инициативата "United Buddy Bears" и специално пристигнали в София за откриването на изложбата, ще започне танцово-музикална програма с участието на Поли Генова, Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6”, Танцови школи за деца и тийнейджъри на Балет „Дива”, Вокална студия „Дъга”.

Сред специалните гости, поканени да присъстват на откриването, са актьорите Елена Петрова, Албена Михова, Калин Врачански, Асен Блатечки, Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, Александър Кадиев, Катерина Евро, Мартин Гяуров. Водещ на събитието ще бъде Пламен Манасиев.

На специални щандове посетителите ще могат да получат информация за програмата на „Седмиците на Германия в България 2011”, за изложбата "United Buddy Bears", както и за кандидатурата на София за европейска столица на културата.

От 17.00 ч. до 18.30 ч. Софийският духов оркестър ще изнесе специална музикална програма.

Автор:
М. Томова
Публикация:
02.04.2011 г. 17:05
Посетено:
2727
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12075-izlozhba-united-buddy-bears-izkustvoto-za-tolerantnost