Изложби

"Нов живот" в галерия "Париж"

Изложба живопис на Гари - Николай Ангелов

"Нов живот" в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Париж“ представя

"Нов живот"
живопис

Гари - Николай Ангелов


04.–25.04.2011


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРА

На 4 април в галерия „Париж“ се открива изложба живопис на младия, но много талантлив художник, известен повече със своя псевдоним Гари – Николай Ангелов.

Името „Нов живот“ не е никак случайно и в този случай трябва да се тълкува съвсем буквално, а именно - появата на новия живот в едно семейство. Точно такова радостно събитие предстои да се случи на самия автор и цялата тази емоция той излива в своите платна, където ни очаква една невероятна среща преди всичко с детето в нас. Ще видим малко замислено момченце, заслушано в детската си китара, приседнали на пейка дете и коте, момиченце прегърнало любимото си мече, бременна замечтана жена и още други различни състояния на героите, които са обединени от вглъбеността и съзерцанието, от стремежа за запечатване на красотата на мига и от тишината на мълчаливото споделяне.

Техниката на Гари е много интригуваща и до голяма степен е превърнала стила на автора в негов отличаващ се и запомнящ се почерк. Създава се усещането за релефност и многопластовост, а платното напомня набръчкана хартия. Цветовете са приглушени, меки и благодарение на това зрителят неусетно навлиза в романтичния свят на твореца.

Ще бъдат представени около 15 фигуративни композиции, като 12 от тях са направени специално за изложбата.

Гари е автор, който тепърва ще налага името си и ще прокарва своя път в необятния свят на изкуството. Въпреки множеството участия в общи експозиции и двете си самостоятелни изложби, „Нов живот“ ще е неговият дебют пред софийска публика. Авторът е завършил скулптура в университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново, но твори предимно в областта на живописта.

Галерия „Париж“ с радост застава зад младостта и таланта, за да изпълни за пореден път своята мисия и да подаде ръка на новия живот и новото начало.


Изложбата ще продължи до 25 април, като може да бъде разгледана и виртуално в сайта на галерия „Париж“.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
02.04.2011 г. 12:25
Посетено:
2223
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12073-nov-zhivot-v-galeriya-parizh