Изложби

„Рицари на своето време” - изложба на Николай Русев

Парк-музей „Владислав Варненчик” представя

„Рицари на своето време” - изложба на Николай Русев


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба „Рицари на своето време”
Николай Русев


Откриване – 17.30 ч., 01 април (петък), 2011 г.,
в сградата на Парк-музей „Владислав Варненчик”,
бул. „Янош Хуняди” 55, Варна


◊ ИЗЛОЖБАТА

Парк-музей „Владислав Варненчик” представя изложбата  „Рицари на своето време” на известния варненски художник Николай Русев.

Рисунките с туш и акварел са подготвени специално за изложбата в Парк-музей „Владислав Варненчик” и показват интереса на автора към тематиката от най-ранна възраст. Само месец след голямата съвместна изложба със съпругата си Марина Русева в Галерията на  Българския културен институт в Берлин, Николай Русев се завърна при нас, за да покаже на най-точното място  своята страст към рицарската епоха и героите на Варненската битка.

Сред творбите могат да се видят няколко батални сцени, полски и унгарски воини, както и български конник, в пълно бойно снаряжение. Изложбата слага началото на поредица от прояви в Парк-музей „Владислав Варненчик”, целящи да популяризират работата на творци, докоснали се до темата Средновековие и духовно свързани с музея.


◊ ЗА АВТОРА

Николай Русев е роден на 21 септември 1969 г.  Завършва художествено училище в Сливен, а през 1995 г. - магистратура по графика и живопис в Руския държавен педагогически университет “А. И. Херцен” - Санкт Петербург.

Към момента има 11 самостоятелни изложби и над 30 съвместни изяви със съпругата си Марина Варенцова-Русева.
    
Николай Русев е участник и организатор в множество национални и международни пленери и художествени проекти в България, Европа и Америка. Твори в областите живопис, рисунка, графика и скулптура, като предпочита баталните композиции и творбите с религиозна насоченост. Негови произведения са притежание на много галерии и колекционери в страната и чужбина.

Автор:
Силвия Ламбова, Парк-музей "Владислав Варненчик"
Публикация:
31.03.2011 г. 14:41
Посетено:
1376
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12043-ritsari-na-svoeto-vreme-izlozhba-na-nikolay-rusev