Изложби

No Image Available. Изложба на Викенти Комитски в The Fridge

Моментът на тишина и празнота, моментът на пре-зареждане...

◊ СЪБИТИЕТО

No Image Available
(Без изображение)

Викенти Комитски


30.03.–04.04.2011

Откриване: 29.03., вторник, 19:30 ч.
(21 ч. – афтърпарти с Papa Potato +)
The Fridge, ул. "Овче поле" 122
раб. време: всеки ден от 18 до 21 ч., или по уговорка

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

No image available
(без изображение) като компютърна грешка – крак, бъг, шум в системата или пропуск в PR-a; анонимен аватар; липса на информация; празен дисплей. В изложбата на Викенти Комитски това е отсъстващото про-изведение, недовършената творба оф-пазара.

Художникът използва едно от пространствата в бившата фабрика на “Овче поле” 122, сега там е the fridge, за да представи втората си самостоятелна изложба. Тя е свързана с идеята за статута на произведението в съвременната глобална култура на ремикс на образи и съдържания.

В изложбата са представени работи, които продължават една в друга и създават композиция от светлини, диагонали и ъгли. Те изграждат пространство в пространството, през което мрежата преминава като безкрайно повторение, случайност на смисли и съдържания, подобия, символи и образи, чиято йерархия е нарушена.

Това е моментът на тишина и празнота. Моментът на пре-зареждане!

Независимо дали използва видео, създава обекти, рисунки или колажи, работите на Викенти Комитски са направени най-често на принципа на копи, пейст и дилийт. В тях възможностите на съвременната дигитална култура и каналите на обмен на информация в мрежата са среда, която авторът адресира като определена „култура” на мислене, практики и поведение. В нея произведението на изкуството добива „нов” статут на границата между глобалната система на изкуство, институции и пазари и „безразборния” поток от образи и информация в нет-а.

Владия Михайлова, куратор на изложбата

 
◊ ЗА АВТОРА

Викенти Комитски (р. 1983) работи преди всичко с обекти, рисунки и реди-мейд. Той завършва Националната художествена академия в София. Участва в редица групови изложби, сред които: От идеология към икономика. Съвременно българско изкуство 20 години по-късно (2009), Държавен централен музей за съвременна история на Русия, Москва; Breaking Walls – Building Networks (2010), Македонски Музей за съвременно изкуство, Солун, Гърция; Photo I Photo You (2010) в Calvert 22 Gallery, Лондон; Fq-Test (2010) в GMG Gallery, Москва и Отвъд кредита (2010) в Antrepo 5, Истанбул.

Автор:
The Fridge
Публикация:
28.03.2011 г. 22:48
Посетено:
1842
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/12024-no-image-available-izlozhba-na-vikenti-komitski-v-the-fridge