Изложби

Изложба на наградените гръцки книги в София

Литературата в Гърция през последните години

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на наградените гръцки книги (2006-2009) представя Представителството на Гръцка фондация за култура в България, съвместно с Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

От 24 март до 14 април 2011 г.
Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий"

Ще бъдат изложени държавните награди за поезия, разказ, роман, есе - критика, хроника - спомени, както и държавните награди за детска книга, за илюстрация на детски книги и учебна литература за деца. Освен това ще бъдат представени наградите на читателите, определени от читателските дружества под егидата на Гръцкия национален център на книгата.


◊ ПОВЕЧЕ

Целта на проявата е българската читателска публика и по-специално издателствата в България да се запознаят със съвременните течения в гръцката литература с перспектива да бъдат издадени в съседната приятелска страна някои от най-успешните произведения на гръцките издателски къщи.

Също така ще бъде изложена сбирка от български литературни издания, преведени на гръцки език, с които разполага Представителството на Гръцката фондация за култура.

На откриването на изложбата ще присъства гръцката писателка Исмини Капандаи, която ще говори за литературата в Гърция през последните години.

Автор:
Цветелина Атанасова, ГФК
Публикация:
21.03.2011 г. 16:49
Посетено:
1745
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11934-izlozhba-na-nagradenite-gratski-knigi-v-sofiya