Изложби

Изложба "Гората – живот и вдъхновение" в РБ "Любен Каравелов", Русе

Библиотеката отбелязва Международната година на гората

Изложба "Гората – живот и вдъхновение" в РБ "Любен Каравелов", Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Русенската библиотека "Л. Каравелов" отбелязва Международната година на гората с изложба „Гората – живот и вдъхновение“. Тя се организира съвместно с Дирекцията на  Природен парк „Русенски Лом“.
   
В експозицията са показани книги и периодични издания с богат илюстративен материал от фонда на библиотеката, свързани с темата за гората и нейната важна роля в нашия живот. Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом“ показва в изложбата фотографии и рекламни издания, които представят нейната дейност по опазване на околната среда и създаване на възможности за отдих на всички природолюбители.
   
Изложбата може да се види до 14 април.


◊ ИНИЦИАТИВАТА
   
На 2 февруари 2011 г. в Ню Йорк официално бе открита Международната година на горите под наслов „Гора за хората”. Решението за обявяване на 2011 г. за Година на горите е прието с резолюция на Общото събрание на ООН на 20 декември 2006 г.
   
Чрез различните мероприятия, които ще бъдат проведени във връзка с това международно събитие, се цели да се подчертае неизмеримата роля на горите за нашето съществуване. Едновременно с това ще се постави и акцент върху ролята на хората за устойчивото стопанисване, опазване и устойчиво развитие на световните гори.
   
В международната програма за отбелязване на това събитие България е включена с традиционното честване на Седмица на гората през първата седмица на месец април.

   
Автор:
РБ "Любен Каравелов"
Публикация:
20.03.2011 г. 12:59
Посетено:
1949
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11923-izlozhba-gorata-zhivot-i-vdahnovenie-v-rb-lyuben-karavelov-ruse