Изложби

Старозагорски автори в Галерия 10, Варна

Минчо Минчев, Димо Генов, Стефан Баев, Пламен Кирилов и Александър Генов

Старозагорски автори в Галерия 10, Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия 10 - Център за изкуства

представя

Старозагорски автори


Живопис

Минчо Минчев
Димо Генов
Стефан Баев
Пламен Кирилов
Александър Генов


Представени от Галерия „Зодиак”, гр. Стара Загора

Експозицията ще бъде открита на 10 март 2011 г. от 18.00 часа в Галерия 10 - Център за изкуства, в присъствието на Димо Генов.

Идеята на Галерия 10 във Варна, да представим гостуващи галерии от други градове, се реализира чрез Старозагорската галерия „Зодиак” и нейния галерист Димо Генов, който откликна на поканата ни. Убедени сме, че ще дадем възможност на варненските почитатели на изобразителното изкуство да се запознаят с талантливите художници от Стара Загора - Минчо Минчев, Димо Генов, Стефан Баев, Пламен Кирилов и Александър Генов.


◊ АВТОРИТЕ

Минчо Минчев е роден през 1950 г. в гр. Стара Загора. През 1970 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1977 г. живопис във  ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”. Участвал е в общи и самостоятелни изложби в София, Стара Загора, Габрово, а през 1995 г. в световния фестивал на изкуствата в Кан Сюр Мер - Франция. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, Художествената галерия в Габрово, частни лица в страната и чужбина. За съжаление от 2001 г. вече не е сред нас.  

Димо Генов е възпитаник на Янаки Манасиев - ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”. Участвал е в множество изложби в страната и чужбина – Полша, Русия, Чехия. Организирал е самостоятелни изложби в София, Пловдив, Стара Загора, Балчик. Носител е на наградата „Магда Петкова” за 2006 г. Негови произведения притежават Националната художествена галерия, Източнословашка галерия Кошице, Художествена галерия Летница – Полша, частни колекции в САЩ, Италия, Унгария, Англия, Испания и др.

Стефан Баев е роден през 1958 г. в гр. Стара Загора, завършил е ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий” при проф. Станислав Памукчиев. Участвал е във всички окръжни и национални изложби, в международни пленери в Полша и Чехия. Носител е на наградата на Есенен салон в Стара Загора. Творби на автора притежават частни колекции в Германия, Холандия, Испания, Франция.

Пламен Кирилов е роден през 1982 г. в гр. Стара Загора,  завършил е Националната художествена академия в София, специалност "Живопис и текстил". Участвал е в общи изложби „Приятели на морета” - Бургас, Биенале на малките формати – Плевен, „Балканско квадриенале на живописта”, „Митове и легенди на моя народ” - Стара Загора. Носител на награда на „Есенен салон”, 2007 г. гр. Стара Загора.

Александър Генов е роден през 1984 г. в гр. Стара Загора, завършил е ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”, специалност "Живопис и графичен дизайн". Участвал е в колективни изложби в Ню Йорк, Международно биенале на хумора и сатирата в Габрово, Биенале на малкия формат – Плевен. През 2007 г. е реализирал самостоятелна изложба в гр. Стара Загора.


Заповядайте в Галерия 10 - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6
Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.03.2011 г. 14:13
Посетено:
2240
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11841-starozagorski-avtori-v-galeriya-10-varna