Изложби

"Магична куклография" в галерия "Париж"

Кукли и фотография на Радост и Мара

"Магична куклография" в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “Париж” представя

”Магична куклография”

Изложба на Мара и Радост

09 март 2011 – 31 март 2011


◊ ИЗЛОЖБАТА

На девети март в галерия “Париж” ще се открие една нестандартна изложба под името “Магична куклография”.
Изложба, която ще срещне творческата енергия на две авторки - Мара (Мариела Димитрова) и Радост (Радостина Драганова).

Мара е разностранен творец - предимно живописец, но и експериментиращ фотограф. Радост създава уникални, ръчно правени кукли от глина, тел и текстил.

Магичният ефект на изложбата се получава и от факта, че повечето от куклите на Радостина са участници във фотографските експерименти на Мара, които благодарение на дигиталната и художествена обработка са се превърнали в завършени произведения на магическия реализъм.

Куклите на Радостина Драганова са уникати сами по себе си, а фотографиите на Мара са лимитирана серия принтове върху канаваца с подписа и на двете авторки.

“Магич,на куклография” е заглавие, което обединява куклите и фотографията в едно цяло, в един свят на границата между съня и реалността, където всяка една история може да намери своето магично продължение.

И когато споменаваме за магичното трябва да отбележим и интересния факт, че Мара и Радост са се срещали в своите ученически години в Куба, в училището за изкуства “Сан Алехандро” - Хавана. Една среща, която днес, след повече от 25 години намира своето артистично продължение в галерия “Париж”.


Изложбата ще може да бъде видяна до края на месец март 2011 г. на ул. "Париж" № 8, както и онлайн в сайта на галерия "Париж".


Автор:
Надя Павлова
Публикация:
07.03.2011 г. 15:03
Посетено:
2270
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11829-magichna-kuklografiya-v-galeriya-parizh