Изложби

"Вихри" на Бисерка Огнянова в галерия "ЛИК"

Самостоятелна изложба – сух пастел и акрил

"Вихри" на Бисерка Огнянова в галерия "ЛИК"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

02.03.-23.03.2011 г.

Бисерка Огнянова

“Вихри”


Самостоятелна изложба – сух пастел и акрил

Откриване – 02.03., сряда, 18.30 ч.
Галерия “ЛИК”, ул. ”Лайош Кошут” №37


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Бисерка Огнянова е завършила Художествена академия  през 1968 г. със специалност ”Плакат” при проф. Александър Поплилов. Член е на Съюза на българските художници.

Бисерка Огнянова е утвърдено име в областта на пространствения дизайн, рекламата и приложната графика. През дългият си творчески път е проектирала и осъществила над 250 национални и международни изложения на България, най-вече в областта на туризма. Работила е в най-големите изложбени центрове в света – Берлин, Лондон, Мадрид, Москва, Токио, Атина, Бърно, Лисабон, както и в София и Пловдивски панаир.

Носител е на награди за пространствен дизайн на СБХ .

В последните години, художничката показва една друга своя страст, която остава скрита дълги години за публиката – пастела.

В противовес на динамичното си ежедневие, Бисерка Огнянова показва за втори път изложба с пастел и акрил. Основни и любими мотиви са пейзажът и дървото в безкрайното им разнообразие на форми, чисти багри и ярки цветове.

Първата й самостоятелна изложба е направена в “Арт галерия НДК” – месец февруари 2010 г. Втората  самостоятелна изложба на художничката е в пространството на галерия “ЛИК”, където са разположени творбите, плод на последната година. Пейзажите са грейнали през зимата и привличат вниманието със своята цветна развихрена енергия и съвременното си декоративно-пространствено излъчване. Малки къщички нежно са сгушени сред дърветата и по цветност са в конкуренция с цветята. Създава се усещането за скорошно настъпване на пролетта и тържеството на багрените вихри
.
Автор:
Галерия "ЛИК"
Публикация:
01.03.2011 г. 22:23
Етикети:
Посетено:
3244
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11792-vihri-na-biserka-ognyanova-v-galeriya-lik