Изложби

Изложба на Никол Василева в галерия "Дебют"

Изложба живопис

Изложба на Никол Василева в галерия "Дебют"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Дебют" представя
 
изложба живопис на Никол Василева,
ученичка от 11. клас на НУИИ „ Илия Петров” - София

24 януари - 4 февруари 2011

Откриване на 24 януари 2011, от 18 до 20 часа
галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


◊ ЗА ХУДОЖНИЧКАТА И ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Дебют" представя живописни творби на Никол Василева – ученичка от 11. клас в НУИИ „Илия Петров” – София. Тя има участия в ежегодните училищни изложби, както и в следните конкурси:

. 2008: Национален конкурс за изящни и приложни  изкуства – първа награда за живопис; Конкурс за Артистична рисунка – втора награда, раздел „анималистична рисунка”; „Хлапетата и Чарли” - Национален конкурс за детско творчество с герой
Чарлс Чаплин; Национален конкурс за колаж Пловдив;
. 2009: Трета награда  в конкурса за Артистична рисунка за портрет; участие в международната изложба, посветена на унгарския художник Чонтвари; Национален конкурс за колаж;
. 2010: Специалната награда в конкурса за Артистична рисунка.


Никол Василева определя като цел в работите си, постигането на структура, образувана от цвят. Находчиво използва многообразието от материали - акрилни и темперни бои за основа, като ги „подсилва” със сухи и маслени пастели, маркери, въглени, акварелни моливи, които изграждат контурите.

Творбите й правят впечатление с изчистените фигури, чието вътрешно пространство се деформира и дефрагментира – скрито движение на едно нереалистично тяло в различни позиции. Спецификата на идеята, която разработва, е възможната полисемия на формите (зооморфни и антропоморфни), видоизменящи се, в собствените си пластични вариации.


• Изложбата се организира с любезното съдействие на Банка Пиреос.

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
20.01.2011 г. 15:38
Посетено:
1923
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11531-izlozhba-na-nikol-vasileva-v-galeriya-debyut