Изложби

Изложба на Миню Бонев в галерия "Алтерего"

Изложба живопис

Изложба на Миню Бонев в галерия "Алтерего"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Алтерего”

Ви кани

на изложба живопис на Миню Бонев

Откриване на 20.01.2011 г., четвъртък, от 18:00 ч.,
Дом на културата „Средец”, ул. "Кракра" 2А

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

В първата за тази година изложба в галерия „Алтерего” с тридесет свои творби се представя габровския творец Миню Бонев. Природата, архитектурните паметници и морето привличат творческия му интерес на художник. Картините му са наситени с виталност, топлина и уют, отражение на непосредственото му общуване с природата. Заредени с настроение и магнетизъм, творбите на Миню Бонев притеглят зрителя да се потопи в атмосферата на един изваян от светлина и багри свят.

 
◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Миню Бонев е роден през 1951 г. в гр. Габрово. Завършва живопис през 1977 г. във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” в класа на доцент Янаки Манасиев. Работи в областта на приложната графика и реклама. Много търговски и фирмени марки в региона са негово дело (около 50).

Участва в международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово, биеналето за съвременно българско изобразително изкуство "Приятели на морето" - Бургас, биенале на малките форми – Плевен, в много местни и национални изложби. Участва в над 30 международни и местни пленера по живопис. Носител е на награда за живопис на Община Габрово за 2004 година. Има 8 самостоятелни изложби.

Автор:
Ина Чаславова
Публикация:
13.01.2011 г. 16:05
Посетено:
4098
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11496-izlozhba-na-minyu-bonev-v-galeriya-alterego