Изложби

"Christmas Lights" - коледна изложба в галерия "Париж"

Обща експозиция

"Christmas Lights" - коледна изложба в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Париж“ представя

“Christmas lights”

Kоледна изложба


Обща експозиция


15.12.2010–15.01.2011

На 15 декември в галерия „Париж“ се открива традиционната за това време Коледна изложба под името „Christmas lights”. Заглавието е заето от най-новата песен на британската рок-група „Coldplay”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Стиловете са най-разнообразни, като се започне от хиперреализма на Бойко Колев, мине се през магическия реализъм на Георги Йорданов, Мариела Димитрова-Мара и Николай Ангелов-Гари, през абстрактните графики на Каратонев и се свърши с наивизма на Рошпака, (който само преди дни откри изложба с над седемдесет творби в Музея за наивистично изкуство в Ягодина, Сърбия), Анета Яламова, Анита Ненчева и младият Стоян Божкилов.

За първи път ще вземе участие и един изключителен иконописец - Елисавета Благоева, която ювелирно е изписала Ангелът Хранител.

Изложбата не е с точно зададена тема, но обединяващото в нея е Коледният дух, от който всички малко или много сме завладени и който искаме да споделим с най-близките си хора. Не може да не прелетят Ангели, няма как да се подмине любовта между мъжа и жената, а някак всичко е осветено от един топли коледни нюанси.


Галерия „Париж“ пожелава хубави и уютни Рождественски празници, като се надява с тази изложба да запали Коледни светлини в сърцата на всички почитатели на изкуството!


Експозицията ще продължи до 15.01.2011 г., като може да бъде разгледана и виртуално в сайта на галерия „Париж“.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
14.12.2010 г. 14:36
Посетено:
1928
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11392-christmas-lights-koledna-izlozhba-v-galeriya-parizh